Kanelsnegle kage med æbler fra haven

Jeg troede egentlig, at jeg var sådan en grøntsagsblogger? Men jeg bager faktisk kage engang imellem. Da jeg pt., under renoveringen af vores hus, bor hos mine forældre, lokkede min lillesøster mig til at bare kage med æbler fra deres have. Jeg endte med at bage flere kager. En af dem var denne kanelsneglekage med æblestykker. Den er snasket, på ingen måde sukkerfri, der er brugt hvedemel og alt det “forbudte” og samtidig virkelig lækre. Det er nemlig balance for mig. Jeg spiser rigtig mange grøntsager og så vil jeg også tillade mig selv at nyde et stykke kage i ny og næ. 

Jeg håber du kan for gavn af opskriften.

Kanelsnegle kage med æbler fra haven

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Bagværk, Sødesager
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 12,5 g gær (en kvart pakke)
  • ½ tsk salt
  • 2 dl lunken plantemælk
  • 1 dl soja- eller havreyoghurt*
  • ½ dl olie, f.eks. tidselolie eller rapsolie
  • 1 tsk kardemomme
  • 50 g sukker, alm, rørsukker eller kokossukker
  • ca. 350 g hvedemel + ekstra til udrulning

Fyld

  • 100 g smørbar blok** 
  • 150 g sukker
  • 3-4 tsk kanel
  • 2 æbler

Vaniljecreme

  • 3 dl soja- eller havreyoghurt
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Brug gerne en røremaskine, alternativt en foodprocessor. Har du ingen af delene, kan du røre dejen rigtig godt sammen med en grydeske med håndkraft.
  • Rør gær ud med salt og lunken plantemælk, tilsæt yoghurt og olie.
  • Tilsæt kardemomme og sukker.
  • Herefter lidt af hvedemelet. Lad røremaskinen køre rundt og tilsæt lidt mere af melet. Fortsæt indtil alt melet er rørt i dejen og lad røre maskinen køre, gerne i 10 minutter, så gluten rigtig bliver aktiveret.
  • Dejen skal have en ret våd konsistens. Den kan ikke æltes med fingrene.
  • Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time til halvanden.

Fyld

  • Obs! Tag smørbar blok (til fyldet) ud af køleskabet ca. 30 minutter før dejen er hævet færdig og lav fyldet ca. 10 minutter før.
  • Hæld den bløde smørbar i en foodprocessor, tilsæt sukker og kanel. Lad foodprocessoren blande ingredienserne godt sammen.
  • Skær kernehus fra æbler og hak dem i små stykker.

Tilbage til dejen

  • Drys godt med mel på bordet og hæld dejen ud på bordet. Brug gerne en dejskraber til at få alt dejen med.
  • Drys lidt mere mel ud over dejen og ælt nu dejen med hænderne. Brug herefter en kagerulle til at rulle dejen ud til en rektangel.
  • Fordel fyldet ud over hele dejen og fordel de finthakkede æbler ovenpå. Rul dejen sammen og skær ca. 3 cm tykke snegle. Læg dem ved siden af hinanden i en smurt springform.
  • Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i op 13-15 minutter.
  • Rør vaniljecreme op ved at blande yoghurt og vaniljesukker. Server til den lune kanelsneglekage. Kagen kan også lunes dagen efter og smager stadig dejligt.

Noter

*Sojayoghurt kan købes i de fleste supermarkeder under mærket Alpro. Havreyoghurt kan købes i Føtex, Bilka og Meny af mærket Yosa. Eller i Irma af mærket Oatly.
**Smørbar Blok fra Naturli kan købes i Føtex, Netto og Bilka. Den i bakke kan ikke bruges til denne opskrift, da den er for blød.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.