Grøntsagslasagne med grønkål, squash og linser – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Grøntsagslasagne med grønkål, squash og linser

Lasagne med en masse af sæsonens grøntsager. Porrer, grønkål og squash. Med linser som en god kilde til protein og i stedet for bechamelsauce har jeg lavet en dejlig sauce af kokosmælk, soltørrede tomater og muskatnød. Selvom den måske lyder meget sund, så er grøntsagerne godt gemt i lasagnen og jeg vil derfor mene at retten er børnevenlig. Min datter Ella på 7 måneder fik en smagsprøve af lasagnen, som jeg havde hakket helt fint og hun spiste det med stort velbehag. 

grøntsagslasagne med grønkål

5 from 1 reviews
Grøntsagslasagne med grønkål, squash og linser
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem og velsmagende grøntsagslasagne.
Af:
Opskrift til: 4-5 personer
Ingredienser
  • 2 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 200 g grønkål (eller spinat)
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk muskatnød
  • 800 g hakkede tomater
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 240 g kogte belugalinser (svarer til en dåse drænede linser)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk soltørrede tomater
  • 1 pakke pastaplader, evt. fuldkorn
  • 3 spsk rasp (kan undlades)
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • olie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Hak porrer og hvidløg fint. Skær squash over på langs og herefter i tynde skiver.
  2. Varm en pande med olie og steg porrer, hvidløg og squash let brune.
  3. Skær stængel fra grønkål og hak det fint. Svits det hakkede grønkål med på panden.
  4. Tilsæt krydderier (inklusiv lidt salt og peber), hakkede tomater, tomatkoncentrat, linser og halvdelen af kokosmælken.
  5. Blend den sidste halve kokosmælk med soltørrede tomater og lidt ekstra muskatnød.
  6. Saml din lasagne. Først lidt fyld, dernæst pastaplader, fyld, pastaplader og øverst det ekstra kokosmælk og drys lidt rasp over lasagnen.
  7. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Bruger du friske plader skal den kun have ca. 25 minutter.
  8. Server med en frisk salat.
 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.