Middelhavssalat med smuldret Tofeta

Feta af Tofu = Tofeta? Tofu Feta? Vegansk Feta? Smuldret Tofu? Kald det hvad du vil, men brug det ligesom du ville bruge feta på salater. F.eks. på denne lækre middelhavssalat med sommerlige ingredienser. Tomat, peberfrugt, rødløg, agurk, kikærter, oliven, persille og peberfrugt, toppet med Tofeta.

Du kan krydre din Tofeta ligesom du har lyst, basisingredienserne er fast tofu, gærflager og urtesalt. Jeg har valgt at tilsætte løgpulver og lidt tørret dild. Det kunne også være andre tørrede krydderurter.

Denne farverige middelhavssalat er oplagt at servere til sommerens grillmad. Menuen kunne f.eks. hedde friskbagte flutes, vegansk tzatziki, grillet polenta, grillede grøntsagsspyd og en kartoffelsalat.

Tofu Feta vegansk fetamiddelhavssalatsommersalat

Middelhavssalat med smuldret Tofeta
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Total time:
Serves: tilbehør 4 personer
Farverig og frisk sommersalat som der serveres ved middelhavet. Toppet med en vegansk feta.
Ingredients
  • 250 g cherrytomater
  • 2 røde snackpeber
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld sorte eller kalamata oliven
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 240 g kogte kikærter (svarer til en dåse drænede kikærter)
  • <b>Tofeta</b>
  • 1 glas fast økologisk tofu (f.eks. Urtekrams)
  • 2-3 spsk gærflager
  • 1 tsk urtesalt eller havsalt
  • 1 tsk tørret dild
  • 1 tsk løgpulver
Instructions
  1. Skær cherrytomater i halve og snackpeber i helt små stykker.
  2. Riv evt. en gaffel ned langs skrællen på agurken, så du laver fine riller, dette gøres udelukkende for det visuelle og kan også undlades. Skær agurk over på langs og snit de to halve agurker i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern.
  3. Hak rødløg og persille helt fint og halver oliven (fjern stenene først).
  4. Dræn kikærter for vand og skyl dem.
  5. Bland nu alle de hakkede grøntsager sammen.
  6. <b>Tofeta</b>: Dræn tofu for vand og smuldr den med fingrene.
  7. Det er vigtigt, at du bruger en fast tofu og IKKE en silketofu, da silketofu har en helt anden konsistens.
  8. Tilsæt gærflager, salt, dild og løgpulver og mix det godt sammen med fingrene.
  9. Lad evt. din Tofeta stå og trække i et glas i køleskabet inden servering.
  10. Server på salater og hvor du normalt ville bruge feta.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.