Mexi-deller med bønner, majs og tomat

Velsmagende mexi-deller lægger sig tæt op af opskriften på bønnefalafler fra min kogebog Vegansk. Dette er bare en anden version af dem og kan bruges på samme måde, i mexicansk mad eller du kan forme dem til større “bøffer” og lave veggieburgers. Farsen kan sagtens laves dagen i forvejen, så du hurtigt kan stege dellerne inden servering. For en børnefri udgave skal du selvfølgelig tilpasse mængden af chili og hvidløg afhængig af, hvad barnet/børnene kan lide. Dellerne er oplagte at give med på madpakken, hvis der skulle være nogen tilbage. 

Mexicanske frikadeller med bønner

Mexi-deller med bønner, majs og tomat
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
Lækre små deller med bønner, valnødder, chili og hvidløg.
Ingredients
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili (kan undlades)
  • 80 g valnødder
  • 480 g kogte kidneybønner (svarer til to dåser drænede bønner)
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 75 g sukkerfri majs fra dåse
  • 4 spsk kikærtemel eller hvedemel
  • havsalt og friskkværnet peber
  • Olie til stegning
Instructions
  1. Hak løg, hvidløg, chili og valnødder du kan bruge en foodprocessor, hvis du har en. Alternativt, kan du hakke dem fint med en kniv.
  2. Tilsæt bønner og puls, så bønnerne bliver blendet delvist, men der stadig er bid. Brug en stavblender til at blende bønnerne, hvis du ikke har en foodprocessor.
  3. Vend de hakkede ingredienser med tomatkoncentrat, majs og kikærtemel. Krydr med salt og peber.
  4. Lad farsen hvile en halv times tid før stegning for, at ingredienserne binder godt sammen. Hvis dejen er for våd, kan du tilsætte lidt ekstra mel.
  5. Hvis du laver farsen aftenen i forvejen, er det en god idé at lade den stå ved stuetemperatur i en halv times tid før stegning.
  6. Varm en pande og steg dellerne med en smule olie ved middel varme. Du kan også lave større bøffer, men sørg for at de ikke blive for tykke.
  7. Server med mexicansk tilbehør. F.eks. spinat, avocado, rødløg, salsa, havrefraiche.
Notes
Vælg kikærtemel for glutenfri udgave

 

 

3 Comments
  1. Kan man erstatte valnødder med noget andet? Jeg vil gerne prøve dem, men min søn er allergisk overfor æg og nødder.

    1. Hej Jannie
      Det kan du tro, du kan erstatte valnødder med f.eks. hakkede solsikkekerner eller undlade dem i denne opskrift. Rigtig god fornøjelse! 🙂
      De bedste hilsner
      Johanne

  2. Simpelthen den lækreste opskrift! Har allerede lavet dem op til flere gange og de er også et hit hos min kødspisende kæreste ? tak for opskriften!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.