• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Sunde og plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med fokus på det grønne køkken. Alle opskrifterne er 100 % plantebaserede.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Inspiration
    • Indretning
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

5. april 2018

Granola med boghvede, cashewnødder og tranebærpulver

Sprød granola der er super nem at lave. Denne granola indeholder ikke kornprodukter og er også glutenfri. Jeg synes det er fint med lidt afveksling i mine granolas og müslier, så de ikke altid er baseret på havregryn (ikke at der er noget i vejen med havregryn). Denne er baseret på boghvede. Boghvede, er trods navnet, et frø og indeholder en masse gode vitaminer og mineraler. Blandt andet B- og E-vitaminer, samt magnesium, kalium mm. 

Denne granola er proppet med sunde fedtsyrer, som jeg sørger for at få en masse af imens jeg ammer. Server den f.eks. til hjemmelavet kokosyoghurt, havregurt eller din yndlings plantemælk samt frisk frugt.

De gode granolas er ofte dyre, at købe i butikkerne, ved at lave dem selv, kan du ikke blot spare en del penge, men du kan også selv styre sukkerindholdet. Brug dit foretrukne sødemiddel, f.eks. kokospalmesirup eller ahornsirup. Du kan også bruge fibersirup eller lignende.

hjemmelavet granola uden kornprodukter

5 from 1 reviews
Granola med boghvede, cashewnødder og tranebærpulver
 
Gem Print opskrift
Forberedelsestid
10 Minutter
Koge-/bagetid
20 Minutter
Tid i alt
30 Minutter
 
Nem kornfri og glutenfri granola med en masse gode fedtstoffer. Jeg foretrækker min granola sammen med havre- eller kokosyoghurt, eller med mandelmælk og friske bær.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 10 portioner
Ingredienser
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g sesamfrø
  • 200 g boghvedeflager/knækket boghvede
  • 100 g usaltede cashewnødder
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids havsalt
  • 0.5 dl sirup efter eget valg, f.eks. kokospalmesirup
  • 2 tsk tranebærpulver (jeg har brugt den fra Urtekram)
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Bland græskarkerner, sesamfrø og boghvedeflager i en skål.
  3. Hak cashewnødder groft og bland dem med i skålen.
  4. Tilsæt vaniljepulver og havsalt.
  5. Vend hele blandingen med sirup, brug gerne hænderne til at blande det hele godt sammen.
  6. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag din granola i 15-20 minutter, rør gerne rundt i granolaen undervejs.
  8. Lad din granola køle af på bagepladen og vend den bagte granola med tranebærpulver.
  9. Hæld granolaen på et lufttæt glas, når granolaen er helt kold og sprød.
  10. Jeg serverer min granola til havreyoghurt, hjemmelavet kokosyoghurt eller mandelmælk og frisk frugt.
3.5.3229

 

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Morgenmad

Se også:

Syltede rødløg & agurker

Dadelkugler med tranebær og vanilje

Blomkåls Sushi med Gurkemeje og Grønt

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2018 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok