Granola med boghvede, cashewnødder og tranebærpulver – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Granola med boghvede, cashewnødder og tranebærpulver

Sprød granola der er super nem at lave. Denne granola indeholder ikke kornprodukter og er også glutenfri. Jeg synes det er fint med lidt afveksling i mine granolas og müslier, så de ikke altid er baseret på havregryn (ikke at der er noget i vejen med havregryn). Denne er baseret på boghvede. Boghvede, er trods navnet, et frø og indeholder en masse gode vitaminer og mineraler. Blandt andet B- og E-vitaminer, samt magnesium, kalium mm. 

Denne granola er proppet med sunde fedtsyrer, som jeg sørger for at få en masse af imens jeg ammer. Server den f.eks. til hjemmelavet kokosyoghurt, havregurt eller din yndlings plantemælk samt frisk frugt.

De gode granolas er ofte dyre, at købe i butikkerne, ved at lave dem selv, kan du ikke blot spare en del penge, men du kan også selv styre sukkerindholdet. Brug dit foretrukne sødemiddel, f.eks. kokospalmesirup eller ahornsirup. Du kan også bruge fibersirup eller lignende.

granola med boghvedekerner

5 from 1 reviews
Granola med boghvede, cashewnødder og tranebærpulver
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem kornfri og glutenfri granola med en masse gode fedtstoffer. Jeg foretrækker min granola sammen med havre- eller kokosyoghurt, eller med mandelmælk og friske bær.
Af:
Opskrift til: 10 portioner
Ingredienser
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g sesamfrø
  • 200 g boghvedeflager/knækket boghvede
  • 100 g usaltede cashewnødder
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids havsalt
  • 0.5 dl sirup efter eget valg, f.eks. kokospalmesirup
  • 2 tsk tranebærpulver (jeg har brugt den fra Urtekram)
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Bland græskarkerner, sesamfrø og boghvedeflager i en skål.
  3. Hak cashewnødder groft og bland dem med i skålen.
  4. Tilsæt vaniljepulver og havsalt.
  5. Vend hele blandingen med sirup, brug gerne hænderne til at blande det hele godt sammen.
  6. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag din granola i 15-20 minutter, rør gerne rundt i granolaen undervejs.
  8. Lad din granola køle af på bagepladen og vend den bagte granola med tranebærpulver.
  9. Hæld granolaen på et lufttæt glas, når granolaen er helt kold og sprød.
  10. Jeg serverer min granola til havreyoghurt, hjemmelavet kokosyoghurt eller mandelmælk og frisk frugt.
 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.