Rødkålsalat med quinoa, pekannødder og appelsindressing

Farverig og velsmagende kålsalat med quinoa der får salaten til, at mætte godt, knasende pekannødder og en dejlig syrlig appelsindressing. En rigtig vintersalat der i øvrigt også passer perfekt til julemad, hvad end det er til julefrokosten eller juleaften.

Kålsalat med quinoa, pekannødder og appelsindressing

Forb. tid20 min
Samlet tid20 min
Ret: Salat
Køkken: Julemad, Vegansk Jul
Antal: 4 personer (tilbehør)

Ingredienser

  • 150 g quinoa
  • 1/2 rødkål, gerne rød spidskål
  • 150 g grønkål
  • 150 g pekannødder
  • 2 appelsiner
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyl quinoa i en sigte og kog det i 3 dl vand i ca. 15 minutter.
  • Skær stilke fra både rødkål og grønkål. Hak begge helt fint, jo finere desto bedre.
  • Si overskydende fra det kogte quinoa og bland det i en skål med det finthakkede kål og pekannødder. Følg evt. tip nedenunder og karamelliserer pekannødderne.
  • Rør en dressing sammen af saften fra de to appelsiner, olivenolie, eddike, salt og peber. Vend dressingen med salaten og top med ekstra pekannødder.
  • Server salaten som tilbehør til fede juleretter. Kan selvfølgelig også serveres til andre retter resten af vinterhalvåret, hvor kål er i sæson.

Noter

Følg evt. fremgangsmåden fra Kålsalat med cremet dressing, æble og karamelliserede mandler til at karamellisere pekannødderne. 
nærende salat ingredienser
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.