Rødkålsalat med quinoa, pekannødder og appelsindressing

Farverig og velsmagende kålsalat med quinoa der får salaten til, at mætte godt, knasende pekannødder og en dejlig syrlig appelsindressing. En rigtig vintersalat der i øvrigt også passer perfekt til julemad, hvad end det er til julefrokosten eller juleaften.

5 from 1 reviews
Rødkålsalat med quinoa, pekannødder og appelsindressing
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Af:
Opskrift til: 4-6 personer
Ingredienser
  • 150 g quinoa
  • ½ rødkål, gerne rød spidskål
  • 100 g grønkål
  • 150 g pekannødder
  • 2 appelsiner
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk lys eddike
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Kog quinoa i 3 dl koldt vand med en smule salt i ca. 15 minutter.
  2. Hak både rødkål og grønkål helt fint, jo finere desto bedre.
  3. Bland nu det kogte quinoa med det finthakkede kål og pekannødder (gem gerne en lille håndfuld nødder til pynt på salaten).
  4. Lav en dressing af saften fra to appelsiner, olivenolie, eddike, salt og peber.
  5. Bland dressingen sammen med salaten. Pynt med de ekstra pekannødder.
  6. Server som tilbehør til andre lækre grønne retter, f.eks. til julefrokosten eller juleaften.
 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.