Ovnbagt butternut squash med courgette og linser

Et grønt indslag til julebordet eller blot til at servere her i vintermånederne, hvor butternut squash er i sæson. En “steg” af butternut squash fyldt med linser, valnødder og skønne krydderier. Server den som hovedelementet med andre grønne retter som tilbehør. F.eks. rødkålssalat med quinoa, pekannødder og appelsindressing, stegte rosenkål, kartofler og en lækker sovs. 

5 from 1 reviews
Ovnbagt butternut squash med courgette og linser
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En "steg" af butternut squash med lækkert fyld.
Af:
Opskrift til: 4-5 personer
Ingredienser
  • 1 butternut squash
  • 1 courgette (grøn squash)
  • 240 g kogte grønne linser (svarer ca. til 100 g tørrede)
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 100 g valnødder
  • 1 tsk stærk paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk spidskommen
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • Olivenolie til pensling
  • Andet:
  • Evt. stegesnor
Fremgangsmåde
  1. Skær butternut squash op på langs og fjern kernerne. Pensl med olie og forbag de to halve dele, på en rist beklædt med bagepapir, ved 200 grader varmluft i ca. 45 minutter.
  2. Skær også din courgette op på langs og bag den med i ovnen i ca. 25 minutter.
  3. Imens butternut squash og courgette er i ovnen kan du begynde at tilberede fyldet.
  4. Hak persille og valnødder helt fint og bland med de kogte linser og krydderier.
  5. Tag butternut squash og courgette ud af ovnen (luk ovnen og hold den varm).
  6. Skrab en god del af indmaden ud af dem begge. Hæld indmaden i en skål og blend det godt sammen med en stavblender.
  7. Bland den blendede butternut squash og courgette blanding med resten af dit fyld (linser, valdnødder, kryddier og persille).
  8. Fordel nu noget af fyldet i langs kanten i de to halve butternut squash (se billede). Læg de udhulede squash oveni første lag og læg mere fyld oveni courgette stykkerne.
  9. Læg forsigtigt de to fyldte butternut squash både ovenpå hinanden og tryk dem godt sammen. Bind evt. stegesnor rundt om dem, for at holde dem sammen.
  10. Bag nu den fyldte butternut squash i ovnen igen i ca. 30-40 minutter til du let kan stikke en gaffel igennem din butternut squash.
  11. Lad "stegen" stå og hvile et par minutter inden servering.
  12. Skær den ud i ca. 2 cm tykke skiver. Den vil falde lidt fra hinanden, da den ikke hænger helt sammen på midten, men det er let hurtigt at samle den til flotte stykker.
Noter
Tip: har du ekstra fyld tilovers kan du lave dem til lækre grøntsagsdeller ved, at blende fyldet, tilsætte et hørfrøæg (1 spsk hørfrø + 1 dl vand som lægges i blød og blendes), samt tilsætte lidt mel eller havregryn. Steg dem på panden med en smule olie.
 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.