Kålsalat med cremet dressing, æble og karamelliserede mandler

Det er kålsæson og der er masser af kål at finde i butikkerne. I går var jeg i Kvickly i Silkeborg, hvor jeg fandt det smukkeste bundt økologiske palmekål. Det gav mig lyst til, at eksperimentere lidt med en salat der både kan spises i løbet af efteråret og vinteren, men som bestemt også er oplagt at servere i juletiden som tilbehør til resten af julemaden. 

5 from 1 reviews
Kålsalat med cremet dressing, æble og karamelliserede mandler
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En sprød kål salat med en cremet dressing, æbler og karamelliserede og krydrede mandler. En rigtig efterårs- og vintersalat. Den er oplagt at servere til julebordet, enten juleaften eller til julefrokoster.
Af:
Opskrift til: tilbehør til 4-5 personer
Ingredienser
  • 150 g mandler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 knivspids muskatnød
  • 1 knivspids ingefær
  • 2 spsk ahorn- eller agavesirup
  • 300 g palmekål eller grønkål
  • 2 små æbler
  • 100 g afskallede hampefrø eller cashewnødder
  • 1-1.5 dl vand
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
Fremgangsmåde
  1. Start med at lave de karamelliserede mandler:
  2. Hak mandlerne groft.
  3. Varm en pande med olie og svits paprika, chili, muskatnød og ingefær hurtigt på den varme pande.
  4. Tilsæt de hakkede mandler og hæld sirup med på panden. Skru lidt ned for varmen og rør godt rundt i mandlerne imens de er på panden. Lad mandlerne stege imens du rører rundt hele tiden i nogle minutter indtil siruppen har samlet sig omkring mandlerne.
  5. Hæld de varme mandler ud på et stykke bagepapir eller madpapir og lad dem køle af.
  6. Gå nu i gang med resten af salaten:
  7. Skyl kålbladene og riv eller skær stænglerne fra dem. Hak eller riv kålen i små stykker og hæld den hakkede kål i en skål.
  8. Skær æbler i små tern og tilsæt i skålen med kål.
  9. Lav dressingen ved at blende enten afskallede hampefrø eller cashewnødder med 1 dl vand. Blend godt igennem, så der ikke er klumper tilbage. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis du ønsker en tyndere dressing. Smag dressingen til med salt og peber.
  10. Vend dressingen sammen med det hakkede kål og æbleternene. Server salaten med de karamelliserede mandler ovenpå.
  11. Brug salaten som tilbehør til efterårets og vinterens retter. Den er perfekt sammen med julemad, enten juleaften eller til julefrokosten.
 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.