Cremet one pot pasta med champignon og kokosmælk

Nem hverdagsret der kun kræver én gryde til tilberedning. Alle ingredienserne koges nemlig i samme gryde. Mindre opvask giver mere tid til andre ting i en travl hverdag. Denne ret minder om en pastaret jeg fik meget i min barndom og gærflagerne giver en ostelignende smag til retten. Skulle du lave en for stor portion, så smager den også skøn næste dag. 

One pot pasta med champignon og kokosmælk
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Nem hverdagsret til de travle dage.
Ingredients
  • 1 bundt forårsløg
  • 250 g champignon
  • 1-2 friske chilier (kan undlades)
  • 1-2 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 2 tsk grøntsags boullionpulver eller 1 bouillonterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 liter vand
  • 1/2 tsk havsalt eller himalaya salt
  • 500 g pasta, f.eks. fuldkornspasta
  • 4-6 spsk gærflager
  • Friskkværnet peber
Instructions
  1. Hak forårsløg, champignon, chili og hvidløg helt fint. Varm en gryde med lidt olivenolie og steg de hakkede ingredienser i gryden.
  2. Tilsæt bouillonpulver eller en smuldret bouillonterning og tilsæt kokosmælk, vand og salt.
  3. Bring grydens indhold i kog og tilsæt det tørrede pasta.
  4. Skru ned for varmen og lad det simre efter kogetiden på pakken med pasta (ca. 10-12 minutter).
  5. Når pastaen er kogt færdig tilsættes gærflager og retten smages til med rigeligt friskkværnet peber.
Notes
De fleste tørrede pasta i supermarkederne er veganske – tjek ingredienslisten, hvis du er i tvivl.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.