Cremet one pot pasta med champignon og kokosmælk – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Cremet one pot pasta med champignon og kokosmælk

Nem hverdagsret der kun kræver én gryde til tilberedning. Alle ingredienserne koges nemlig i samme gryde. Mindre opvask giver mere tid til andre ting i en travl hverdag. Denne ret minder om en pastaret jeg fik meget i min barndom og gærflagerne giver en ostelignende smag til retten. Skulle du lave en for stor portion, så smager den også skøn næste dag. 

5 from 1 reviews
One pot pasta med champignon og kokosmælk
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem hverdagsret til de travle dage.
Af:
Ingredienser
  • 1 bundt forårsløg
  • 250 g champignon
  • 1-2 friske chilier (kan undlades)
  • 1-2 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 2 tsk grøntsags boullionpulver eller 1 bouillonterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 liter vand
  • ½ tsk havsalt eller himalaya salt
  • 500 g pasta, f.eks. fuldkornspasta
  • 4-6 spsk gærflager
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Hak forårsløg, champignon, chili og hvidløg helt fint. Varm en gryde med lidt olivenolie og steg de hakkede ingredienser i gryden.
  2. Tilsæt bouillonpulver eller en smuldret bouillonterning og tilsæt kokosmælk, vand og salt.
  3. Bring grydens indhold i kog og tilsæt det tørrede pasta.
  4. Skru ned for varmen og lad det simre efter kogetiden på pakken med pasta (ca. 10-12 minutter).
  5. Når pastaen er kogt færdig tilsættes gærflager og retten smages til med rigeligt friskkværnet peber.
Noter
De fleste tørrede pasta i supermarkederne er veganske - tjek ingredienslisten, hvis du er i tvivl.
 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.