Blomkålssalat med blåbær og cashewdressing – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Blomkålssalat med blåbær og cashewdressing

I dag har min kogebog VEGANSK ligget nummer 1 på bestsellerlisten over kogebøger og nummer 3 af alle bøger på Saxo. Jeg havde slet ikke turde drømme, om en så varm modtagelse som bogen har fået, men jeg er utrolig stolt og taknemmelig. For at fejre det tænkte jeg, at jeg lige ville dele denne lækre sommersalat fra bogen. 

Kogebogen kan købes lige her.

Foto: Columbus Leth
5 from 1 reviews
Blomkålssalat med blåbær og cashewdressing
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Jeg er vild med blomkål. Blomkål er en meget alsidig grøntsag, der kan bruges til mange ting og også bruges flere gange i min kogebog. Du finder denne opskrift på side 73 i min kogebog VEGANSK.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • ½ blomkålshoved
  • 100 g soltørrede tomater
  • 1 bakke blåbær
  • 100 g rucola
  • Cashewdressing
  • 100 g cashewnødder (lægges i blød i mindst 2 timer)
  • ca. 2 dl vand
  • 1 spsk æblecidereddike
  • saft af ½ citron
  • havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Skær blomkål i mindre stykker og riv det groft. Hak soltørrede tomater fint.
  2. Vend revet blomkål med de hakkede soltørrede tomater og rucola og top med blåbær.
  3. Lav cashewdressing: Blend de iblødlagte cashewnødder med nyt vand, æblecidereddike, og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  4. Server salaten med den skønne cashewdressing og brug den som tilbehør til andre grønne retter.
 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.