Morgenmadsmuffins med nødder og brombær – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Morgenmadsmuffins med nødder og brombær

I dag er dagen, hvor min kogebog VEGANSK udkommer. Jeg har været så spændt på at dele resultatet med jer. En opskrift der allerede nu har været populær er disse skønne morgenmadsmuffins. Jeg har allerede set flere lave dem på Instagram og det varmer mit hjerte når i deler billeder af retterne fra bogen. Som et lille sneak peek på bogen deler jeg her opskriften med jer. 

Du kan læse mere om min nye kogebog VEGANSK lige her!

Foto af Columbus Leth
5 from 1 reviews
Morgenmadsmuffins med nødder og brombær
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Disse skønne muffins er gode som morgenmad, som mellemmåltid eller til når du er på farten. Kan også fint serveres som en sundere dessert.
Af:
Opskrift til: 10 muffins
Ingredienser
  • 100 g sigtet speltmel eller hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang
  • 1 knivspids havsalt
  • 2 modne bananer
  • 2 dl plantemælk, f.eks. havre- eller rismælk
  • 2 spsk sirup, f.eks. agave- eller ahornsirup
  • 100 g nødder efter eget valg
  • ca. 100 g frosne eller friske brombær
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Blend bananer, plantemælk og sirup i en blender og rør det herefter sammen med de tørre ingredienser. Hak nødderne og rør dem med i dejen.
  2. Fordel dejen i 10 muffinforme - brug enten silikoneforme eller pensl en muffinplade med smeltet kokosolie (jeg anbefaler ikke papirsforme, da muffinsene med stor sandsynlighed vil hænge fast i papiret). Stik til sidst 2-3 brombær i hver muffin.
  3. Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Bag muffinsene i midten af ovnen i 20 minutter. Lad dem køle helt af, inden de tages ud af formene. Opbevar dem i køleskabet.
Noter
Glutenfri tip: Erstat sigtet speltmel eller hvedemel med boghvedemel eller hirsemel, og erstat fuldkornshvedemel med glutenfri havremel.
 

5 Comments
  1. Mmmmh de her ser bare så lækre ud. Tak for bogen – og tillykke med den! Glæder mig til at komme ordentligt i gang med at teste 😉 Kh Camilla /Copenhagenbyme

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.