En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

I forbindelse med den årlige begivenhed på de sociale medier Marts med Medfølelse, blev jeg spurgt af foreningen Mad med Medfølelse, om jeg ville lave en madplan. Det sagde jeg selvfølgelig ja til. Jeg har været i køkkenet og eksperimentere med grønne retter. Madplanen hedder For den grøntelskende. Derudover får alle medlemmer af Mad med Medfølelse 20 % rabat på min webshop GreenOS.dk i Marts måned. 

Antal personer: 1-2 personer (alle opskrifter kan ganges op)

Hvem egner madplanen sig til?

Denne madplan er til dig der ønsker, at prøve vegansk mad og samtidig ønsker, at få en masse grøntsager indenbords. Jeg har nøje udvalgt en masse farverige opskrifter, der udover at smage skønt også ser fantastisk ud. Der er ingen restriktioner for, hvor store portionerne skal være – du skal spise til du er mæt. Madplanen indeholder ikke en masse mærkelige ingredienser. Ingredienserne er en blanding af basisvarer, friske grøntsager eller ingredienser du kan få i dit lokale supermarked.

Måske har du lokket din ven/veninde, din kæreste/mand/hustru eller dit barn med på en uge med vegansk mad. Madplanen kan nemt justeres så portionerne passer i antal. Du kan også vælge, at lave dobbelt portion og tage resterne med på madpakken dagen efter.

I denne madplan finder du inspiration til tre måltider plus snacks hver dag i syv dage. Madplanen er lavet som inspiration til dine måltider og du kan selvfølgelig justere den og vælge til og fra, som det passer dig, derfor har jeg heller ikke lavet en indkøbsliste, da opskrifterne er meget fleksible og evt. kan laves med mange ingredienser du har liggende i forvejen eller er på tilbud.

Rigtig god fornøjelse.

 

Mandag

Morgenmad Grøn smoothiebowl med peanut butter granola
Frokost Sandwich med finthakket grønt
Aftensmad Sød kartoffelskiver med kikærter, spinat og mango chutney
Snacks: Gulerodsstænger & Hummus + en granolabar

 

Tirsdag

Morgenmad Havregryn med banan, chiafrø, mulbær og peanutbutter, serveret med din yndlings plantedrik, f.eks. ris- eller havredrik
Frokost Buddha Bowl med BBQ kikærter og stegt broccoli
Aftensmad Forårsruller med fyld af søde kartofler, linser og tahin dressing
Snacks: Riskiks med hummus eller andet vegansk smørepålæg

 

  

Onsdag

Morgenmad Overnight oats a la æblekage med æblemos, chiafrø og kanel
Frokost Fuldkornswrap med hummus, vegansk yoghurt og grønt
Aftensmad Perlebyg, bagt blomkål og rucola pesto.
Snacks: Frugt og en håndfuld nødder

 

Torsdag

Morgenmad Morgenmadsmuffins (bages aftenen inden), frisk frugt og en skål vegansk yoghurt med lidt havregryn
Frokost Let salat med avocado og grønne linser
Aftensmad Quinoa bowl med sød kartoffel, linser, stegte svampe og kål
Snacks En morgenmadsmuffins mere og evt. et glas friskpresset juice

  

 

Fredag

Morgenmad Bananvafler og en grøn smoothie
Frokost Sød kartoffelvafler (med resten af de søde kartofler fra dagen før)
Aftensmad Ris, stegte grøntsager og chili beans
Snacks: Snacktallerken med hummus, gulerodsstænger, knækbrød m. Avocado og lidt frugt.

   

Lørdag

Morgenmad Bananpandekager med sirup og friske bær
Frokost Kartoffelsalat med quinoa
Aftensmad Pitabrød med ærtefalafler, pesto og masser af grønt
Snacks Ekstra bananpandekager og en håndfuld nødder

 

 

Søndag

Morgenmad Kikærteomelet med grønt fyld
Frokost Ærtesuppe med wasabi
Aftensmad Enchiladas med sortebønner og avocado dressing
Snacks Blomkåls bites med barbecue, gulerodsstænger og dip med sojayoghurt eller havrefraiche

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.