• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med grøntsagerne i fokus.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Bolig
  • Inspiration
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

9. december 2016

Forårsruller med søde kartofler og linser

Sprøde forårsruller med et lækkert fyld af søde kartofler og røde linser, serveret med en cremet tahindressing. Et velsmagende og mættende måltid, der endda også er nemt og hurtigt, at tilberede. 

foraarsrullermsoedkartoffel

8 forårsruller

1 tsk røget paprika

1 tsk spidskommen

1 tsk chiliflager

1 stort løg

400 g søde kartofler

100 g røde linser

400 g hakkede tomater

2 dl vand

Salt

Forårsrulledej fra frost*

Olie til stegning

Tahindressing

Frisk persille

*Forårsrulledej kan købes hos de fleste større supermarkeder eller hos asiatiske købmænd.

Varm en gryde med olie og svits krydderierne af. Hak løg helt fint og svits dem med i gryden. Skræl søde kartofler og skær dem i tern. Tilsæt de sød kartoffel tern i gryden sammen med røde linser. Hæld hakkede tomater og vand i gryden og lad det simre i ca. 15 minutter, indtil de søde kartofler og røde linser er kogt færdige. Tilsæt en smule salt.

Lad grydens indhold køle helt af (kan med fordel laves et par timer eller dagen før), inden forårsrullerne samles. Sørg for, at tage forårsrulledejen op af fryseren en times tid før brug. Dæk dejen med et vådt viskestykke. Tag forsigtigt et stykke forårsrullevej og læg et på et rent skærebræt. Læg fyldet på midten af dejen og luk forårsrulledejen sammen om det.

Steg forårsrullerne brune på en pande med lidt olie. Server med tahindressing og finthakket persille.
Tahindressing

3 spsk tahin

1/2 citron

1-1,5 dl vand

Blend tahin og citronsaft godt sammen med en stavblender eller i en minihakker. Tilsæt vand efter behov indtil dressing har den ønskede konsistens. De fleste tahin der kan købes i butikkerne indeholder salt, hvis den ikke gør, smages dressing til med salt. Server til salater, wraps eller andre retter.

 

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Store måltider Tagged With: forårsruller, vegansk

Se også:

Rødvinssauce

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Grønkålssalat med boghvedekerner, rødbede og glaserede rosenkål

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Buddha Bowl med BBQ kikærter og tahin dressing siger:
    18. januar 2017 kl. 16:31

    […] Tahindressing (se opskrift) […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2019 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok