Veganske æbleskiver

Veganske æbleskiver helt uden mælk og æg – men med masser af smag. Julehygge og æbleskiver. Måske som forkælelse imens der klippes guirlander og pyntes op til jul. Eller når juletræet er fundet. Populære hos både børn og voksne. Server æbleskiverne med marmelade/syltetøj og flormelis. 

veganske æbleskiver

Veganske æbleskiver
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: Ca. 25 æbleskiver
Æbleskiver uden mælk og æg.
Ingredients
  • 300 g sigtet hvedemel
  • 1-1,5 tsk kardemomme
  • 1 knivspids vaniljepulver eller 1 vaniljestang
  • 100 g kokossukker eller almindelig hvidt sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 dl neutral sojayoghurt eller havrefraiche
  • ca. 3 dl plantemælk, f.eks. havre-, ris-, soja- eller mandelmælk
  • Kokosolie til stegning
Instructions
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Tilsæt sojayoghurt/havrefraiche og plantemælk lidt efter lidt. Pisk godt igennem med en håndmixer, så dejen bliver luftig. Dejen skal have konsistens som en tyk pandekagedej.
  3. Lad dejen hvile et kvarters tid inden stegning.
  4. Varm en et æbleskivejern og smelt en smule kokosolie i hvert hul.
  5. Fyld hvert hul med dej, lad det stege et par minutter ved middel varme og vend dem herefter halvvejs rundt. Hvis du gerne vil have dine æbleskiver flotte og runde, kan du her fylde lidt ekstra dej i dine æbleskiver. Vend dem nu helt og bag dem færdige.
  6. Fortsæt med alt dejen.
  7. Server dine æbleskiver med flormelis og en lækker marmelade i juletiden.

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.