Vegansk mad i Italien

Jeg er netop kommet hjem fra den skønneste ferie i Italien. Vi fløj til Rom, hvor vi lejede en bil og kørte til byen La Bruna der ligger ca. 150 km nord for Italien. Her boede vi på det skønneste slot Casa Rossa, i en lejlighed med eget køkken. 

Da det ikke altid er lige let at få god og sund vegansk mad når man rejser, foretrækker jeg at holde ferie med køkken. Så kan jeg selv købe ind og lave de fleste af måltiderne – det er i øvrigt også billigere.

Vi var afsted fem dage og lavede det meste mad selv. Morgenmaden bestod primært af frugt, stegte grøntsager, lidt sojayoghurt og en kop kaffe. Til frokost spiste jeg lækre salater af lokale råvarer. Indkøbene gjorde vi primært i supermarkedet Coop – som har en rigtig fin grøntafdeling, de har i øvrigt også en del veganske produkter (Italien er i øvrigt landet med 2. flest veganere). Vores vært Antonio kom også med friske grøntsager fra haven – se de smukke squash og agurker på billedet.

Vi spiste ude to gange imens vi var afsted. Vi spiste i Spoleto på en vegetarisk restaurant Taverna Delio Spagna og så spiste vi på en traditionel italiensk restaurant. Begge steder lavede fantastisk mad. Vi besøgte også byen Perugia, hvor der ligger flere veganske spisesteder – de åbnede desværre først senere om aftenen og vi var der om eftermiddagen, så dem fik jeg ikke afprøvet.

På Casa Rossa er der både grill og pizzaovn til rådighed, derfor besluttede vi os for at lave hjemmelavet pizza i Italien. Det var så lækkert og autentisk, nu går jeg bare og venter på at få plads til min egen pizzaovn herhjemme.

Hvis du drømmer om at besøge Casa Rossa – så kan du læse mere og booke lige her – jeg giver stedet mine varmeste anbefalinger, hvis du vil opleve det autentiske Italien.

Her er lidt billeder fra turen:

italy11

italy10

italy12

italy16

italy13

italy5

italy8

italy4

italy2

italy6

italy17

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.