Kartoffelsalat med quinoa og grønt – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Kartoffelsalat med quinoa og grønt

Det er ved at være sæson for nye danske kartofler. Dette er mit bud på en virkelig nem kartoffelsalat med det proteinrige frø quinoa, sprøde grøntsager, cremet avocado og syrlighed fra citronsaft.

kartoffelquinoasalat

5 from 1 reviews
Kartoffelsalat med quinoa og grønt
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem kartoffelsalat med ingredienser du kan finde i alle supermarkeder. Perfekt som tilbehør til f.eks. grillmad eller grøntsagsdeller.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg nye kartofler
  • 100 gram rød quinoa
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 håndfulde spinat
  • 1 bundt asparges
  • 1 stor avocado
  • 1 citron
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
Fremgangsmåde
  1. Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand, så de stadig er al dente, ca. 10 minutter afhængig af kartoflernes størrelse.
  2. I en anden gryde, kog quinoa i 2 dl vand i ca. 10 minutter.
  3. Hak peberfrugt, spinat og asparges fint, og skær avocado i tern.
  4. Skær de kogte kartofler i halve og bland dem sammen med quinoa og de finthakkede grøntsager.
  5. Pres citronsaft over salaten og krydr med friskkværnet peber og lidt salt.
  6. Server salaten som tilbehør til f.eks. grøntsagsdeller eller grillmad.
 

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.