Fuldkornstærte med søde kartofler

Skøn og mættende tærte med søde kartofler og tofu. Bunden kan fint bruges med andet tærtefyld, dette er blot et forslag til en variant. Ønsker du at lave bunden glutenfri, kan du fint bruge kikærtemel eller en glutenfri melblanding, til at erstatte speltmel. 

Taertebund

Opskrift til 1 stor tærte (tærtefad 28-30 cm)

Tærtebund

300 gram fuldkorns speltmel

2 tsk. tørret timian

Friskkværnet peber

Havsalt

1/2 tsk. bagepulver

1 grøntsagsbouillon terning

1 1/2 dl kogende vand

1/2 dl olivenolie

Lidt ekstra olivenolie

I en skål blandes speltmel, timian, salt, peber og bagepulver. Bouillon blandes op med kogt vand og hældes lidt efter lidt sammen med de tørre ingredienser under omrøring. Olivenolie tilsættes og dejen æltes godt igennem. Brug lidt ekstra olivenolie, så dejen fint kan æltes med fingrene.

Dejen rulles forsigtigt ud med en kagerulle, gerne ud på et stykke bagepapir. Læg bunden i et tærtefad, og tryk den helt ud til kanten. Skær gerne små huller i bunden som vist på ovenstående billede. Bunden forbages uden fyldet ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.

Når fyldet er gjort klar, lægges det i og tærten bages yderligere 30 minutter i ovnen.

Tærten er nu klar til at blive serveret.

Fyld af søde kartofler og tofu

500 gram søde kartofler

1 porre

200 gram champignon

1 frisk chili

400 gram silke- eller fast tofu

ca. 250 gram kogte grønne linser*

1 tsk. Kala Namak, sort salt (kan undlades)**

Friskkværnet peber

Havsalt

1 tsk. røget el. almindelig paprika

*svarer til en dåse drænede linser.

**Kala Namak er et krydderi der giver æggesmag.

Søde kartofler skrælles og koges møre. Imens hakkes porrer, champignon og chili fint og svitses på en pande, det er ikke nødvendigt at stege med olie, da champignon afgiver nok væske.

Når kartoflerne er møre blendes de sammen med tofu. De stegte grøntsager og linserne vendes i mosen, sammen med Kala Namak, peber og salt. Fyldet hældes i den forbagte tærtebund, som er beskrevet i ovenstående opskrift på tærtebund. Er der rester tilbage af tærtedejen, kan du som vist på nedenstående billede lave et “låg” til tærten.

Drys paprika og lidt mere salt og peber øverst på tærten. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter.

sweetpotatotaerte

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.