Hjemmelavet sukkerfri marcipan

Hjemmelavet marcipan sødet på dadler. Vil du lave hjemmelavet marcipan er det godt at have en foodprocessor eller en god stavblender. Det er forholdvis simpelt at lave og smager helt fantastisk at lave selv. 

Brug din hjemmelavede marcipan til eksempelvis rom konfekt. 

hjemmelavet-marcipan

150 gram mandler

150 gram friske dadler

Evt. en smule vand

Mandlerne hældes i en skål og dækkes med kogende vand. Lad dem stå en halv times tid.

Du kan nu vælge at smutte alle mandlerne, smutte nogle af mandlerne eller helt lade være – afhængig af, hvor grov marcipanen skal være. Jeg foretrækker at smutte ca. halvdelen af mandlerne, da jeg godt kan lide at marcipanen er lidt grov.

I en foodprocessor blendes mandlerne og dadlerne grundigt i ca. 5 minutter, indtil det bliver en ensartet masse. Hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte en smule vand så foodprocessoren kører bedre. Bruger du en stavblender blendes det i en skål.

Marcipanen er nu klar til brug.

Opbevares på køl.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.