Hasselback kartofler med linser og cashewdressing

Hasselback kartofler er en svensk udgave af bagte kartofler. De fleste danskere kalder dem hasselbagte kartofler, nok mest fordi det lyder meget ens. Hasselback stammer fra en restaurant i Stockholm der hed “Hasselbacken”, deraf navnet. 

hasselback-kartofler

Opskrift til 4 personer

4 bagekartofler (eller store kartofler)

150 gram grønne eller delikatesse linser

1 rødløg

1 spsk. olivenolie

1 rød peberfrugt

1 glas artiskokhjerter

2 tsk. tørret timian

150 gram cashewnødder

ca. 2 dl sojamælk, rismælk, havremælk eller hampemælk

2 fed hvidløg

1 dl gærflager

1/2 tsk. muskatnød

Havsalt eller urtesalt

Skrub kartoflerne og skær derefter riller med ca. 1/2 centimeters mellemrum. Bag kartoflerne i ovnen i en times tid (afhængig af kartoflens størrelse) ved 200 grader varmluft.

Imens koges linserne i rigeligt vand. Rødløg hakkes fint og svitses på en pande i olivenolie. Peberfrugt hakkes fint, og artiskokhjerter skæres over på midten, de to svitses med på panden sammen med timian. Når linserne er kogt, sorteres vandet fra og de steges med på panden.

Ved siden af laves en dressing ved at blende cashewnødder, plantemælk, hvidløg, gærflager, muskatnød og en smule salt.

Når kartoflerne er bagt færdige, serveres de med de stegte linser,  grøntsager og cashewdressing.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.