• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med grøntsagerne i fokus.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Bolig
  • Inspiration
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

17. december 2015

Oliefri fritter

Lækre, sprøde og oliefri pommes frites. På denne måde er det væsentlig sundere at spise pommes frites, og en sjovere måde at spise kartofler på. Når de laves på denne måde bliver de helt luftige og lækre, jeg foretrækker faktisk mine pommes frites sådan her. Server med lækkert tilbehør, eksempelvis aioli eller estragon mayo. 
oliefripommesfrites Opskrift til 2 personer

2 store bagekartofler (ca. 800 gram m. skræl)

1 citron

2 tsk. tørret timian

1 tsk. løgpulver

1 tsk. røget paprika

Evt. en smule havsalt eller urtesalt

Start med at skrubbe bagekartoflerne. Herefter skæres kartoflerne ud i pommes frites størrelser, ca. 1 x 1 cm tykke. Læg kartoflerne i en stor skål med rigeligt koldt vand. Lad dem stå i blød i det kolde vand i en halv til en hel time (dette trin kan godt undlades, men gør dine pommes frites ekstra sprøde).

Tør kartoflerne af i en rent viskestykke, og vend dem herefter med citronsaft og krydderier i en skål – masser krydderierne ind i kartoflerne med hænderne. Læg kartoflerne ud på en bagerist beklædt med bagepapir – sørg for at lægge dem, så de ikke rører hinanden.

Bag dine pommes frites i ovnen ved 200 grader varmluft. Først i 30 minutter, hvorefter de vendes og bages videre i 10-15 minutter. Test smag en pommes frites inden de tages ud.

Server med ketchup og aioli eller estragon mayo.

Tip: Kan også laves med søde kartofler.

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Tilbehør Tagged With: fritter, kartofler, Oliefri, pommes frites, uden olie

Se også:

Hvad jeg spiser på en travl dag..

Glutenfri pandekager (uden mælk & æg)

VIDEO: Grillede mexicanske majskolber med lækkert tilbehør

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2019 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok