Rom konfekt med nødder og mørk chokolade – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Rom konfekt med nødder og mørk chokolade

Små snacks med hasselnødder, dadler, marcipan, mørk chokolade og romessens. Perfekte at servere i juletiden, eksempelvis sammen med en lækker kop chai te lavet på mandelmælk. 

rom-konfekt

Opskrift til ca. 10 stykker konfekt

100 gram hasselnødder

100 gram tørrede dadler

1 tsk. romessens

ca. 100 gram marcipan

50 gram mørk chokolade

Frysetørret bær og finthakkede nødder til topping

Hak hasselnødder og dadler fint i en minihakker eller en foodprocessor. Tilsæt romessens og bland det hele godt sammen. Fordel massen i en mindre firkantet kasse (madpakke størrelse) med bagepapir i, tryk det den godt ud. Rul marcipanen ud med bagepapir mellem kagerullen og marcipanen. Marcipanen fordeles ovenpå det andet og trykkes også godt ud

Det hele skæres ud i små firkanter og tages op af kassen. Chokoladen smeltes i et vandbad eller i en chokoladesmelter. Med en teske smøres den smeltede chokolade ovenpå de små firkanter. Drys med frysetørret bær, hakkede nødder eller andet krymmel

Når chokoladen er tør er de klar til at blive spist

Tip: Denne opskrift kan også bruges til at lave konfekt kugler.

romfekt1

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.