Vintersalat med kål, granatæble og cashewdressing

Lækker vintersalat med grønkål, rødkål, broccoli, granatæble og østershatte, serveret med en lækker cashewdressing. Kål kan for nogle mennesker virke lidt kedeligt at spise råt, men en salat kan sagtens indeholde kål, og samtidig være helt fantastisk, hvis blot den suppleres med ingredienser der komplementerer det. Denne salat kan serveres på julebordet, til julefrokosten eller bare til hverdag i vinterhalvåret. 

julesalat

Opskrift til 4 personer

1/2 lille broccoli hoved

200-300 gram østershatte

ca. 100 gram grønkål

1/4 af et rødkål

1/2 granatæble

2 dl usaltede cashewnødder

1 dl vand

1/2 lime

Broccoli skæres i små stykker, hvorefter det dampes eller lynsteges. Østershatte tørsteges på en pande uden olie (da de selv indeholder nok vædde og olie derfor ikke er nødvendigt) til de er brunede. Imens hakkes grønkål og rødkål helt fint, jo finere desto bedre, dette gør det også nemmere at kroppen at fordøje den rå kål.

Granatæble åbnes, et lille tip er at åbne granatæblet i en skål vand, så dit køkken ikke ligner et “crimescene” efter du har åbnet det.

Lav en dressing af cashewnødder, vand og saften fra lime, ved at blende de tre ingredienser grundigt sammen.

Din salat skal nu samles; i et fad fordeles alle ingredienserne som vist på billedet. Til sidst hældes dressingen over salaten, server evt. resten af dressingen ved siden af salaten.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.