Selleribøffer med quinoa

Skønne grøntsagsbøffer lavet på knoldselleri og quinoa. Knoldselleri er ligesom de andre danske rodfrugter, i sæson det meste af vinterhalvåret – fra august til januar. Bøfferne kan bruges ved julebordet, eller bare som tilbehør til eksempelvis salater og andre grøntsagsretter. 

selleribøffer

Opskrift til 6 personer

100 gram quinoa

ca. 250 gram groft revet knoldselleri

1 løg

2 spsk. loppefrøskaller el. 2 tsk. fiber HUSK

2 dl vand

ca. 100 gram havregryn*

Rigeligt friskkværnet peber

Havsalt

En smule olivenolie til stegning

*Brug glutenfri havregryn, hvis du er intolerent 

Quinoa koges i ca. 300 ml vand. Imens skrælles knoldselleri og rives groft, og løg hakkes helt fint eller rives. I en skål blandes det kogte quinoa med det revet knoldselleri og løg.

Loppefrøskaller og vand blandes op i en lille skål, lad det stå og trække et par minutter, så det bliver en tyk masse – bland det med i den store skål. Tilsæt havregryn lidt efter lidt indtil “farsen” bliver den ønskede konsistens – den skal være rimelig tyk. Tilsæt rigeligt med friskkværnet peber og havsalt.

Forvarm nu ovnen til 200 grader varmluft.

Form “farsen” til runde bøffer og steg dem hurtigt på panden i en smule olivenolie, så de blot bliver lidt gyldne på begge sider. Herefter lægges bøfferne på en bageplade med bagepapir, og bages i 15-20 minutter i ovnen.

Steger du blot bøfferne på panden, får du ikke samme konsistens – så vil dine bøffer blive for bløde. Du får det bedste resultat ved at følge ovenstående beskrivelse.

Server bøfferne sammen med andet lækkert grønt eller eksempelvis til julebordet.

2 Comments
  1. Har lige lavet dine selleribøffer til aftensmad for min ikke-veganske familie, og de var altså glade for dem ? jeg bagte dem kun i ovnen, for at undgå olien, og det gik helt fint ? tak for en lækker og nem opskrift ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.