Sundt slik: Frugtruller

Simpelt og lækkert slik til både børn og voksne. Det laves udelukkende af frugt og kan laves af alle slags frugt. De kan eksempelvis spises som fredagsslik, eller bruges som farverigt pynt på en dessert. Det er desværre ikke mig der har fundet på denne geniale idé, men jeg vil her dele mine varianter med jer. 

IMG_3596

Det er så simpelt at lave frugtruller, at du egentlig ikke behøver at måle efter. Det skal blot passe med, at det dækker et tyndt lag på en bageplade. Du kan bruge alle slags frugt, både frisk og frossen, og du kan tilsætte tørret frugt for at gøre dem endnu sødere. Du kan også tilsætte smag som eksempelvis lakridspulver, vaniljepulver eller mynte, og lave mønstre ved at blande farverne på bagepladen, inden du sætter den i ovnen – dette giver en flot detalje.

Eksempler på ruller:

Jordbær + en smule limesaft

Mango + banan + en smule limesaft

Æble + dadler + kanel + en smule vand

Blåbær + hindbær + en smule limesaft

Blend frugt godt sammen i en blender, eller med en stavblender. Tilsæt en smule vand, hvis det er nødvendigt for at få den blendet godt sammen. Når frugten er blendet helt, koges det op i en gryde, så det bliver en frugtpuré; så noget af vandet fra frugten fordamper.

Hæld frugtpurén ud på et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel det med en dejskraber, så det ligger i et tyndt lag.

Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn (nogle bager på lavere varmere, men de kan sagtens tåle 100 grader uden at brænde på). Du kan også bruge en dehydrater, så skal de have cirka 10 timer.

Én plade skal have cirka 2-3 timer i ovnen, indtil det ikke er klistret længere. Du kan fint have to plader i ovnen på én gang, de skal blot have mere tid i ovnen, evt. også på varmluft for at varmen kan nå rundt.

Når rullerne ikke klistrer længere er de klar til at komme ud, lad dem stå et par minutter når de kommer ud af ovnen. Herefter kan du klippe dem ud med en saks, eller skære dem ud med en pizzaskærer.

Til sidst rulles de og er klar til servering. Nyd dem indenfor et par dage!

No Comments Yet
  1. Uh hvor det dog lyder lækkert! Det skal i hvert fald prøves en dag! 😀

    Men undre mig lidt over, hvor meget frugt skal man egentlig bruge til én plade?

    1. Det afhænger jo lidt af, hvor stor din bageplade er. Lav rigeligt og hæld det ud, så det dækker et tyndt lag på hele bagepladen. Har du ekstra kan du jo bare lave to plader 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.