Pastasalat med grønkål og avocadodressing – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Pastasalat med grønkål og avocadodressing

Grønkål har et højt indhold af både A, B og C-vitamin og har derudover også et højt indhold af calcium – også kendt som kalk. Det sprøde, grønne kål er i sæson i hele vinterhalvåret og er derfor også perfekt på julebordet.

Indlægget indeholder affiliate links til Saxo.com.

Opskriften er fra min kogebog Grønskolling – kan købes lige her (Link).

grønkåls salat
Fotograf Lykke Rump

Som tilbehør til 4 personer eller hovedret for 2 personer

200 g fuldkornspasta*

250 g grønkål

100 g spinat

4 tomater

2 avokadoer

1 dl soja- eller rismælk

½ lime

1 knivspids stødt ingefær

Salt og peber

100 g mandler

1 spsk olivenolie

*For glutenfri version bruges glutenfri pasta

Kog pasta efter pakkens anvisning og stil det til afkøling. Hak grønkål og spinat fint, og skær tomater i både. Bland det sammen med det afkølede pasta. Blend i en seperat skål; avocado, plantemælk, lime, stødt ingefær, salt og peber med en stavblender. Vend dressingen med pastasalaten.

Hak mandler groft og rist dem på en pande med en smule olie. Lad dem køle af og drys dem ud over salaten. Server i vinterhalvåret, f.eks. til julefrokoster.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.