Vintersalat med spinat, rosenkål og gulerødder

Salat med stegt rosenkål, bagte gulerødder, spinat, tofeta (eller feta), granatæble og saltede mandler. En dejlig mættende salat med lækre råvarer der er i sæson lige nu. Rosenkål og gulerødder er i sæson herhjemme og granatæble er i sæson sydpå lige nu. Jeg foretrækker i stor grad at spise efter sæsonen med de danske råvarer, men her over vinteren supplerer jeg også gerne med lidt udenlandsk frugt og grønt.

Vintersalat med rosenkål

Vintersalat med rosenkål og gulerødder

Antal: 2 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 5-6 gulerødder
  • 300 g rosenkål
  • 1 tsk chiliflager kan undlades
  • 1/2 granatæble
  • 3-4 spsk smuldret tofeta (se link i noter) vegansk feta eller almindelig fetaost
  • ca. 50 g saltede mandler
  • 100 g spinat
  • olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skyl og skær gulerødder i ca. 1/2 cm tynde skiver. Læg i et fad og vend i et par spiseskefulde olie og lidt salt. Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  • Skær enden af rosenkål og halver dem. Varm en pande med lidt olie og steg dem på panden med chiliflager og lidt salt til de er gyldne og møre.
  • Åben granatæble og pil kernerne ud (jeg foretrækker at gøre det i en vandbad i vasken, så der ikke er saft i hele køkkenet).
  • Hak mandlerne groft.
  • Bland en salat med frisk spinat, bagte gulerødder, stegte rosenkål, top med granatæblekerner, smudret feta eller tofeta og hakkede mandler. Server evt. salaten med min opskrift på citrus vinaigrette.
2 Comments
    1. Hej Jen,
      Hvis du har fuldt min side længe vil du vide at jeg stræber efter at bruge danske råvarer mest muligt og spise efter sæson (gerne 85-90%), suppleret med lidt udenlandsk (europæisk) frugt og grønt. Granatæble er i sæson lige nu i Italien og Spanien, så det er en sæsonvare. Det samme gælder spinat.
      Dette står i øvrigt også i introteksten 😉

      Hvis du spiser 100% dansk vil jeg anbefale at bruge kål og friske æbler i stedet.

      Denne salat blev lavet som et alternativ til de mange kålsalater jeg har delt i december.

      // Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.