Opskrift til 4 personer
2 hokkaidogræskar el. butternut squash
100 gram champignon
1/2 broccolihoved
1 lille rød peber
1 stor håndfuld frisk bredbladet persille
1 tsk. olivenolie
250 gram delikatesse linser eller grønne linser
1/2-1 tsk. stødt ingefær eller friskrevet ingefær
Toppen skæres af de to græskar, og indmaden/kernerne skrabes ud med en ske. Bruger du butternut squash skæres de op på langs. Selve græskarene forbages uden fyld i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Imens gøres fyldet klar. Champignon, broccoli, peberfrugt og persille hakkes fint, og svitses i en wok med en smule olivenolie. Linser og ingefær steges med og fyldet er nu klar, smag evt. til med lidt salt, hvis du ønsker det.
Når græskaret har forbagt i ovnen, fyldes det op med grøntsagsfyldet. Bruger du hokkaido græskar kan du vælge at skære det op på midten, ligesom man ville gøre med butternut squash, eller bage græskaret helt i ovnen. Brug den sunde osteFRIsovs til at hælde over fyldet (dette kan du både gør før du putter dem i ovnen og efter). Bag nu de fyldte græskar i ovnen i ca. 20 minutter.
Græskaret er nu klar til at blive serveret. Husk at du kan spise skrællen af græskaret.