Cremet Jordskokkesuppe med kål-quinoa topping

Simpel og lækker jordskokkesuppe lavet på nyopgravede jordskokker. Jordskokkerne er i sæson fra september til februar og er virkelig en miljøvenlig spise, da de dyrkes i Danmark og giver godt. Når man først har haft jordskokker i køkkenhaven, er de rent faktisk svære at få væk igen. 

Cremet Jordskokkesuppe med kål-quinoa topping
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
Cremet jordskokkesuppe med et mættende fyld af kål og quinoa.
Ingredients
  • 1 kg jordskokker
  • 1/2 kg kartofler
  • 3-4 gulerødder
  • ca. 1 liter vand
  • 1 grøntsagsboullion terning
  • 1 dåse kokosmælk
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt eller urtesalt
  • <b>Topping</b>:
  • 100 g quinoa
  • 1 rødløg
  • 150 g grønkål
  • 1 spsk tørret basilikum
  • Olivenolie til stegning
Instructions
  1. Skræl jordskokker, kartofler og gulerødder. Skær dem i grove stykker og hæld dem i en gryde. Dæk dem med ca. 1 liter vand, så rodfrugterne kun lige er dækket med vand.
  2. Tilsæt grøntsagsbouillon og bring grydens indhold i kog. Skru ned til middel varme og lad det simre indtil rodfrugterne er kogt igennem.
  3. Kog imens quinoa med det dobbelte vand og en smule salt i ca. 15 minutter.
  4. Hak rødløg og grønkål fint.
  5. Varm en pande med en smule olie og svits rødløg og grønkål. Tilsæt det kogte quinoa, tørret basilikum, salt og peber. Din topping er nu klar.
  6. Tilbage til suppen. Blend grydens indhold når rodfrugterne er kogt helt igennem. Tilsæt kokosmælk og lad den simre et par minutter. Tilsæt rigeligt friskkværnet peber og smag til med salt.
  7. Server suppen med det stegte kål-quinoa topping og lidt ekstra peber.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.