Glutenfrie græskarmuffins med vaniljefrosting – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Glutenfrie græskarmuffins med vaniljefrosting

Dette er helt sikkert en af de bedste kageopskrifter jeg har lavet til dato. Denne opskrift kan både laves med eller uden gluten, og er uden raffineret sukker. Frostingen er selvfølgelig helt uden palmeolie. Palmeolie finder man ofte i margariner og vegetabilske smørprodukter, som jeg kun vil anbefale at man holder sig langt fra. Både af sundhedsmæssige årsager, men bestemt også af hensyn til miljøet..

Se en lille film om palmeolieindustrien her. 

græskarmuffins

Opskrift til 14 muffins

Muffins

3 dl plantemælk*

1 dl rapsolie

1/2 dl agave- eller ahornsirup

3 spsk. kokossukker

1/2 tsk. vaniljepulver el. en halv vaniljestang

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. natron

2 tsk. kanel

1 knivspids stødt ingefær

350 gram groft revet græskar**

300 gram boghvedemel***

*F.eks. soja-, ris-, havre-, hampe- eller mandelmælk.

**Alle græskarsorter kan bruges, f.eks. hokkaido eller butternutsquash

***Kan erstattes af hvedemel, hvis man tåler gluten

I en stor skål blandes plantemælk, olie, sirup, kokossukker, vanilje, bagepulver, natron, kanel og ingefær. Tilsæt revet græskar, og rør til sidst mel i lidt efter lidt, indtil dejen er tyk og der ikke er klumper af mel tilbage.

Fordel dejen i 14 muffinforme og bag kagerne i ca. 25 minutter ved 180 grader almindelig varme. Lad  kagerne køle helt af inden de pyntes med frosting.

Frosting

100 gram cashewnødder (stilles i vand i mindst 4 timer)

2 spsk. kokosmælk (den tykke del fra dåsen

1/2 tsk. vaniljepulver el. 1/2 vaniljestang

2 spsk. agave- eller ahornsirup

Når cashewnødderne har stået i koldt vand i mindst 4 timer sorteres vandet fra. Alle ingredienserne blendes godt sammen i en minihakker eller en processor.

Frostingen hældes på en sprøjtepost og sprøjteposen lukkes tæt. Læg posen i fryseren i ca. 20 minutter inden du bruger den.

Pynt de afkølede muffins med frostingen. Kan fint laves dagen i forvejen, da frostingen “sætter sig”, de skal blot opbevares i køleskabet.

No Comments Yet
  1. Mmm, lyder lækker:) du skriver, at de skal serveres straks – kan de laves dagen før de skal serveres? Eller løber frostingen af?:)

    1. Hej Carina
      Nu har jeg lavet dem et par gange og frostingen sætter sig faktisk rigtig fint. Så de kan sagtens spises dagen efter – bare opbevar dem i køleskabet 😀
      God fornøjelse.
      Grønne hilsner
      Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.