Gazpacho – Kold Tomatsuppe – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Gazpacho – Kold Tomatsuppe

Gazpacho er en suppe der stammer fra Spanien. Suppen er kold og spises ofte i sommermånederne, men kan også fint bruges resten af året. Gazpacho er perfekt at servere på tapas bordet eller som en lækker forret. 

Gazpacho

Denne opskrift giver forret til 4 personer

500 gram modne røde tomater

200 gram agurk

1 lille peberfrugt

1 stort fed hvidløg

1 lime el. lille citron

1/2 frisk chili el. chilipulver efter smag

2 spsk. koldtpresset ekstra jomfru olivenolie (kan undlades)

1-2 spsk. balsamico eddike

Evt. et par isterninger

1 håndfuld ristede græskar kerner + ekstra cherrytomater til pynt

Hak tomater, agurk, peberfrugt og hvidløg groft og hæld i en blender. Tilsæt saften fra en lime eller lille citron sammen med chili, olivenolie og balsamico. Tilsæt evt. et par isterninger.

Blend alle ingredienserne grundigt sammen.

Server suppen kold med ristede græskarkerner og cherrytomater.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.