• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med grøntsagerne i fokus.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Bolig
  • Inspiration
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

11. oktober 2015

Blomkålsbearnaise

Denne opskrift er egentlig bare en sundere udgave, af en opskrift jeg lavede på blomkålsbearnaise for omkring 2 år siden. Den smager af bearnaise som jeg husker den fra min barndom. Saucen er lækker til kartofler og til f.eks. lækre linsedeller, eller hvad du nu normalt ville spise bearnaisesauce til. 

bearnaise

Opskrift til 6 personer

1 lille blomkålshoved

2 løg

2 dl hvidvin el. 2-3 spsk. hvidvinseddike

1-2 tsk. dijonsennep

1 dåse  (400 ml) kokosmælk

1 knivspids gurkemeje

Ca. 3 spsk. tørret estragon

Havsalt

Friskkværnet peber

Blomkål skæres i små stykker og koges helt mørt, herefter sorteres vandet fra. Løg hakkes groft og “vandsteges”, i en gryde for sig selv, i hvidvin eller hvidvinseddike og sennep. Det kogte blomkål tilsættes og blendes i gryden med en stavblender. Kokosmælk tilsættes, blend gerne det hele med stavblenderen igen.

Tilsæt en smule gurkemeje for farve og rigeligt med estragon indtil bearnaisesaucen får den ønskede smag. Smag til med rigeligt salt og peber.

Server til kartofler, veganske deller samt en frisk salat.

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Dressinger mm., Tilbehør Tagged With: bearnaise, mælkefri, vegansk

Se også:

Grønkålspastasalat med stegte svampe, avocado og æble

Blomkåls Bites med Barbecue Sauce

Gulerodskage med kokosflødeskum

Reader Interactions

Comments

  1. Thomas says

    20. februar 2016 at 11:21

    Jeg lavede denne her bearnaise forleden, og den er simpelthen genial, Johanne! Den smager netop af bearnaise, og du sparer kalorierne. Blomkål er jo i det hele taget en strålende ting til den slags, fordi den er rimelig smagsneutral. Jeg vil holde mig til kokosmælk, den gør sovsen dejlig tyk 🙂

    Svar
    • Englerod says

      20. februar 2016 at 12:15

      Hvor er det dejligt at høre Thomas 🙂 Blomkål er ret genial grøntsag, hvis du har mod på flere sjove blomkålsopskrifter, så kan jeg også anbefale mine blomkålsvinger: http://englerod.com/2014/03/26/blomkalsvinger/ 🙂

      Svar
  2. Louise Kjær Jensen says

    30. oktober 2015 at 10:16

    Kan man bruge andet end kokosmælk?

    Svar
    • Englerod says

      2. november 2015 at 12:45

      Hej Louise.
      Du kan fint bruge soja, ris- eller havrefløde – bruger du en af dem kan du godt nøjes med de 250 ml som er en i karton 🙂
      God fornøjelse.
      Mvh
      Johanne

      Svar

Trackbacks

  1. Salat med østershatte og friske figner | siger:
    11. oktober 2015 kl. 18:02

    […] Ren forkælelse i form af en skøn salat. I weekenden har jeg mere tid til madlavning end jeg har i hverdagen; tid til at eksperimentere. For mig er forkælelse sund mad som f.eks. denne skønne salat. I dag serverede jeg salaten til nye kartofler og blomkålsbearnaise.  […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2019 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok