• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med grøntsagerne i fokus.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Bolig
  • Inspiration
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

25. september 2015

Græskardeller med røde linser og karrypasta

Det er endelig græskar sæson og i går høstede jeg mine første hjemmeavlede hokkaido græskar fra haven. De er så smukke og smager lige så skønt. Græskar kan bruges til så mange forskellige ting, så jeg kommer nok med flere græskar opskrifter de næste par uger. Jeg starter ude med disse skønne spicy græskardeller.

hokkaidodeller 

5 from 1 reviews
Hokkaido deller
 
Gem Print opskrift
Forberedelsestid
10 Minutter
Koge-/bagetid
20 Minutter
Tid i alt
30 Minutter
 
Lækre græskardeller med røde linser og karrypasta.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 100 g tørrede røde linser
  • ca. 150 g groft revet hokkaido græskar (ca. et ½ græskarhoved) eller butternut squash
  • 1 lille løg
  • 2 spsk loppefrøskaller el. 2 tsk fiberHUSK
  • 2 dl vand
  • 100 g havregryn
  • 2 tsk rød karrypasta
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • Olie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Kog røde linser i ca. 2.5 dl vand i ca. 15 minutter indtil linserne er møre.
  2. Skær græskar op og skrab kernerne ud. Riv græskar groft på et rivejern og pil og hak løg fint.
  3. Bland de kogte linser sammen med revet græskar og finthakket løg.
  4. Bland loppefrøskaller med vand, i en lille skål for sig selv, indtil det bliver en fast masse (det tager et par minutter).
  5. Tilsæt de opblandede loppefrøskaller, havregryn, karrypasta, salt og peber i skålen med græskar, linser og løg. Bland det hele godt sammen.
  6. Form blandingen til små frikadeller og steg dem let på begge sider på en pande med en smule olie til dellerne er gyldne.
  7. Læg nu de forstegte deller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter (dette giver det bedste resultat!).
  8. Efter min mening får du et både flottere og bedre resultat ved hurtigt at stege dem på panden inden de kommer i ovnen.
  9. Dine deller er perfekte at servere til en lækker salat, i burger eller på madpakken.
3.5.3226

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Tilbehør Tagged With: frikadeller, græskar, hokkaido græskar, plantebaseret, veganske frikadeller, vegetariske frikadeller

Se også:

Marys pandekager

Ærtefalafler

favorit produkter

Juni favoritter – smukt keramik, friske grøntsager og et vintage tæppe

Reader Interactions

Comments

  1. Kira says

    9. oktober 2017 at 13:31

    Det lyder lækkert. Har du et godt forslag til hvad man kan servere til?

    Svar
    • Kira says

      9. oktober 2017 at 13:34

      Altså udover i burgere og salat 🙂

      Svar
    • Englerod says

      15. oktober 2017 at 10:11

      De er gode som hapsere til madpakken, i en wrap eller til retter, hvor du normalt ville servere frikadeller 🙂

      Svar
  2. Lone Lange says

    13. december 2015 at 9:01

    Kan man bruge butternut squash istedet for hokkaido?

    Mvh Lonis

    Svar
    • Englerod says

      13. december 2015 at 21:14

      Hej Lone
      Ja det kan du tro 🙂
      God fornøjelse.
      Mvh
      Johanne

      Svar
  3. Camilla says

    23. oktober 2015 at 15:22

    Kan man nøjes med at stege dem?
    Vh. Camilla.

    Svar
    • Englerod says

      25. oktober 2015 at 22:53

      Nej desværre, så bliver græskaren ikke ordenligt færdig og den vil være rå indeni 🙂

      Svar
« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Fyldt græskar med linser | Englerod siger:
    21. oktober 2015 kl. 18:58

    […] en græskaropskrift – jeg elsker virkelig den grøntsag. Jeg har nu delt opskrifter på hokkaido deller, ovnbagte græskarfritter, hokkaido suppe, græskarmuffins og nu disse fyldte græskar. Jeg […]

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2019 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok