Brownies med søde kartofler – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Brownies med søde kartofler

Skønne og fudgy brownies med søde kartofler. Ligesom gulerødder i gulerodskage, giver de søde kartofler i denne opskrift en skøn smag og konsistens. Disse brownies er glutenfrie og er uden raffineret sukker – perfekte at servere med frisk frugt. 

sød-kartoffel

Denne opskrift giver en ca. 12 små brownies

500 gram søde kartofler

150 gram stenfrie dadler

3-4 spsk. Raw kakaopulver* el. anden usødet kakaopulver

1/2 dl ahorn- eller agavesirup

1 knivspids salt

100 gram hasselnødder

50 gram mandler

50 gram mandel- eller boghvedemel

*Raw (rå) kakao er ikke raffineret, er fri for sukker og indeholder blandt andet en masse antioxidanter. Kan købes  i de fleste helsebutikker. 

De søde kartofler skrælles og skæres i mindre stykker, hvorefter de koges til de er møre. Sorter nu vandet fra og lad dem køle lidt af.

I en foodprocessor blendes de søde kartofler med dadlerne indtil dadlerne er helt blendet. Tilsæt kakao, sirup og salt og blend det hele godt sammen. Den blendede masse hældes i en stor skål og hasselnødder og mandler hakkes groft og røres i. Til sidst tilsættes mandel- eller boghvedemel og det hele røres igen godt sammen.

Fordel dejen i et lille ovnfast fad (mit fad er 25 x 16 cm), læg et stykke bagepapir i fadet så det er nemmere at tage kagen op bagefter. Smør overfladen helt jævn med en dejskraber.

Kagen bages ved 175 grader almindelig ovn i ca. 30 minutter, til du kan prikke en gaffel i og den der ikke er dej på.

Lad din kage køle af inden du skærer ud til små firkanter. Server med frisk frugt eller banan is 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.