Lasagne med søde kartofler – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Lasagne med søde kartofler

Søde kartofler er gode for restitutionen efter træning, da de indeholder kulhydrater, calcium (kalk), magnesium og A, C og E-vitaminer. Dette er min nye livret af den sunde slags. Lasagne med søde kartofler i stedet for pastaplader, masser af bønner, revede gulerødder, rødvin og  ‘den sunde osteFRIsovs’

lasagne-søde-kartofler

Opskrift til 6 personer (1 stort fad lasagne)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 gram frosne grønne bønner
  • 1 grøntsagsboullion terning
  • 400 gram hakkede tomater
  • 400 gram revede gulerødder
  • 500 gram black eyed beans*
  • 800 gram søde kartofler
  • Den sunde osteFRIsovs (evt. dobbelt portion)
  • 1 tsk. muskatnød
  • *Andre bønner kan også bruges, f.eks. kidney- eller sorte bønner.

Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i en stor gryde med lidt olivenolie. De frosne bønner tilsættes sammen med grøntsagsboullionterning og hakkede tomater. Lad det hele simre lidt til de grønne bønner er tøet op og tilsæt herefter de revede gulerødder og black eyed beans.

Imens indholdet i gryden simrer lidt, skæres de søde kartofler i tynde skiver og ‘den sunde osteFRIsovs’ gøres klar.

I et stort ovnfast fad lægges først et tyndt lag af indholdet fra gryden, så et lag af tynde skiver søde kartofler, endnu et lag af indholdet fra gryden, igen et lag af tynde skiver søde kartofler, hernæst endnu et lag af indholdet fra gryden, så et lag osteFRIsovs, endnu et lag af tynde skiver søde kartofler. Til sidst resten af osteFRIsovsen og der drysses ekstra muskatnød på toppen.

Lasagnen bages ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter.

Lad den gerne køle af 5-10 minutter inden servering, så den sætter sig og er nemmere at skære ud.

Smager også skønt kold, og er god på madpakken dagen efter.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.