• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med grøntsagerne i fokus.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Bolig
  • Inspiration
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

9. august 2015

Lasagne med søde kartofler

Søde kartofler er gode for restitutionen efter træning, da de indeholder kulhydrater, calcium (kalk), magnesium og A, C og E-vitaminer. Dette er min nye livret af den sunde slags. Lasagne med søde kartofler i stedet for pastaplader, masser af bønner, revede gulerødder, rødvin og  ‘den sunde osteFRIsovs’. 

lasagne-søde-kartofler

Opskrift til 6 personer (1 stort fad lasagne)

1 spsk. olivenolie

2 løg

2 fed hvidløg

400 gram frosne grønne bønner

1 grøntsagsboullion terning

 

400 gram hakkede tomater

400 gram revede gulerødder

500 gram black eyed beans*

800 gram søde kartofler

Den sunde osteFRIsovs (evt. dobbelt portion)

1 tsk. muskatnød

*Andre bønner kan også bruges, f.eks. kidney- eller sorte bønner.

Løg og hvidløg hakkes fint og svitses i en stor gryde med lidt olivenolie. De frosne bønner tilsættes sammen med grøntsagsboullionterning og hakkede tomater. Lad det hele simre lidt til de grønne bønner er tøet op og tilsæt herefter de revede gulerødder og black eyed beans.

Imens indholdet i gryden simrer lidt, skæres de søde kartofler i tynde skiver og ‘den sunde osteFRIsovs’ gøres klar.

I et stort ovnfast fad lægges først et tyndt lag af indholdet fra gryden, så et lag af tynde skiver søde kartofler, endnu et lag af indholdet fra gryden, igen et lag af tynde skiver søde kartofler, hernæst endnu et lag af indholdet fra gryden, så et lag osteFRIsovs, endnu et lag af tynde skiver søde kartofler. Til sidst resten af osteFRIsovsen og der drysses ekstra muskatnød på toppen.

Lasagnen bages ved 200 grader varmluft i ca. 35 minutter.

Lad den gerne køle af 5-10 minutter inden servering, så den sætter sig og er nemmere at skære ud.

Smager også skønt kold, og er god på madpakken dagen efter.

 

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Glutenfri, Store måltider Tagged With: lasagne, plantebaseret, træning

Se også:

Cremet one pot pasta med champignon og kokosmælk

Græskardeller med røde linser og karrypasta

Smørepålæg med linser og rødbede

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2019 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok