• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med grøntsagerne i fokus.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Bolig
  • Inspiration
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

22. maj 2015

Bløde spinat boller

Luftige og bløde spinatboller med timian. Skønne til en veggieburger eller sandwich. Spinaten giver en let grøn farve og timian giver brødet endnu mere smag.

spinatboller

Denne opskrift giver 10 kæmpe boller eller flere, hvis man ønsker dem mindre.

50 gram gær

1 tsk. havsalt

400 ml lunken vand

50 gram frisk spinat

½ dl olivenolie

2 tsk. tørret timian

200 gram fuldkornsdurummel

ca. 500 gram hvedemel

Ekstra olivenolie til at smøre skålen

Evt. fiber HUSK og lidt vand til pensling

Gær opløses med salt og lunken vand. Olivenolie tilsættes med spinat og det hele blendes godt igennem, enten i en blender eller med en stavblender direkte i skålen. Tilsæt timian og derefter fuldkornsdurumel lidt efter lidt under omrøring. Til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen kan æltes med fingrene. Ælt dejen godt igennem, jo mere – desto bedre. Til sidst smøres en stor skål med ekstra olivenolie og dejen vendes deri. Lad dejen hæve i en times tid ved stuetemperatur.

Når dejen har hævet, æltes den igen. Dejen er fugtig i konsistens på grund af olien, men den er nem at arbejde med. Del dejen op i 10 eller 20 lige store boller. Bollerne efterhæves i ca. 30 minutter.

Inden de bages i ovnen kan man med fordel pensle bollerne  med lidt fiber HUSK rørt ud i vand – det giver et flot blankt resultat. Bollerne bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter for de store boller eller ca. 15 minutter, hvis du laver små boller. Hold øje med dem de de sidste par minutter og bank dem under bunden, er lyden hul, er bollerne klar.

Bollerne kan sagtens bages dagen før de skal bruges, de holder sig nemlig bløde i flere dage på grund af olivenolien.

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Bagværk Tagged With: boller, burgerboller, spinatboller

Se også:

Blomkålsbearnaise

Kødfri enchiladas med glutenfri pandekager

Veganske æbleskiver

Reader Interactions

Comments

  1. Linda Andersen says

    6. juni 2018 at 11:37

    Kan disse spinat boller fryses?

    Svar
    • Englerod says

      7. juni 2018 at 9:04

      Ja det kan de. Vær dog opmærksom på at spinat helst ikke skal genvarmes.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2019 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok