Veganske vafler – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Veganske vafler

Tradtionelle veganske vafler, helt uden mælk og æg. De kræver ingen specielle ingredienser, men det kræver selvfølgelig at du har et vaffeljern. Server dine vafler med hjemmelavet marmelade, sukker, flormelis, vegansk is, frisk frugt eller lige det du har lyst til. 

Ingredienser (ca. 4 personer):
  • 200 gram hvedemel eller sigtet spelmel
  • 2-3 spsk. sukker eller kokossukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 3 dl plantemælk*
  • 2 spsk raps- eller kokosolie
  • *f.eks. mandel-. ris-, soja- eller havremælk.
Fremgangsmåde:
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Tilsæt plantemælk og rapsolie under omrøring og pisk så der ikke er klumper tilbage.
  3. Lad dejen stå og hvile et kvarters tid inden brug.
  4. Lad dit vaffeljern blive rigtig varmt (til lampen lyser grøn), og hæld dej på dit vaffeljern.
  5. Bag vaflerne indtil lampen på dit vaffeljern igen lyser grønt.
  6. Server dine vafler som dessert med lækkert tilbehør, eksempelvis en lækker mælkefri is eller hjemmelavet marmelade.

Glutenfri tip: Erstat mel med rismel eller hirsemel

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.