Æggefri Panering; Ovnbagte Rodfrugt Nuggets – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Æggefri Panering; Ovnbagte Rodfrugt Nuggets

Panering uden æg – det er let nok. Under 2. verdenskrig brugte man i mangel på æg, i stedet mel og vand, samt krydderier hvis man havde det. Alle meltyper kan bruges, f.eks. hvedemel, fuldkornsmel, boghvedemel, majsmel eller kikærtemel. Til selve paneringen kan enten almindelig rasp, glutenfri rasp, knuste cornflakes eller sesamfrø bruges. 

Denne opskrift indeholder affiliate links fra Helsehelse.dk 

Paneringen kan bruges til alt, f.eks. rodfrugter (som beskrevet nedenfor), fast tofu, chili/jalapeños, squash i skiver, asparges, broccoli eller blomkål – det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis resultatet stadig skal have en snert af sundhed (som jeg foretrækker), så skal paneringen bages i ovnen og ikke steges i olie. For bedste resultat forbages grøntsagerne i ovnen, og bages herefter igen med paneringen.

Panerede rodfrugter

Panerede pastinakker, også kaldet krigsfisk blev spist under 2. verdenskrig på grund af mangel på kød og fisk. Krigsfisk bliver stadig serveret som vegetarret på nogle kroer rundt omkring i landet.

 

panerederodfrugter ‘

Opskrift til 4 personer

Ca. 500 gram rodfrugter*

150 gram mel*

ca. 2 dl vand

4-5 spsk. sød chilisauce

1 frisk chili

2 fed hvidløg

Havsalt eller urtesalt

Ca. 50-70 gram cornflakes, rasp (fås også glutenfri) eller sesamfrø

*Pastinakker, persillerødder, jordskokker, knoldselleri, gulerødder eller skorzonerrødder.

**hvedemel, fuldkornsmel, boghvedemel, majsmel eller kikærtemel (adlink)

Start med at skrælle rodfrugterne. Vi du lave nuggets kan du enten skære jordskokker, pastinakker eller persillerod i ca. 1 cm tykke skiver, vil du lave krigfisk (vist på billedet nedenunder) skæres pastinakker i aflange ca. 1 cm tykke skiver, eller vil du lave knoldselleri fritter, skæres knoldselleri i pommes frites størrelser (ca. 1 x 1 cm).

Forbag rodfrugtstykkerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 minutter (hold øje med dem). Jordskokkerne skal have lidt længere end pastinakkerne.

Lav en dej ved at piske mel, vand, sød chilisauce, finthakket chili, presset hvidløg og lidt salt sammen. Juster med vand eller mere mel, dejen skal være ret tyk, så den hænger godt ved rodfrugterne når de vendes deri.

Hæld dejen i en dyb tallerken og en tallerken med knuste cornflakes, rasp eller sesamfrø ved siden af. Vend først de bagte rodfrugter i dejen og herefter i de knuste cornflakes, rasp eller sesamfrø.

Læg stykkerne på en bagerist eller bageplade med bagepapir. Bag de panerede rodfrugter i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

Server rodfrugt nuggets med f.eks. pommes frites, server krigsfisk til smørebrød med hjemmelavet remoulade og cavi-art (kaviar lavet på tang) og knoldselleri fritterne med estragon mayo.

panerederodfrugter2

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.