Mock duck – imiteret and

Mock duck, imiteret and, seitan, hvedekød – kært barn har mange navne. Det fremstilles af mel med et ekstra højt proteinindhold. Dejen skylles og stivelsen vaskes ud. Tilbage har man proteinet, som koges og resultatet bliver en næsten kød lignede konsistens. Mock duck kan købes på dåse i asiatiske supermarkeder. 

Mock Duck - Imiteret And

Mock duck er et produkt lavet på hvedeprotein der i konsistensen minder lidt om and. Jeg anbefaler en god marinade, så du får lige den smag du ønsker. Du finder oftest mock duck i asiatiske supermarkeder.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Marinade trækketid12 timer 13 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Grøn jul, Julemad
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 2 dåser mock duck nettovægt er 280 g pr dåse
  • 3 spsk hoisin sauce
  • 3 spsk mørk sirup fx ahorn- eller agavesirup
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk sojasauce eller tamari
  • 1 spsk oliven- eller rapsolie
  • havsalt
  • 2 tsk fintrevet økologisk appelsinskal

Sådan gør du

  • Sorter vandet fra dåserne med mock duck. Bland hoisin sauce, agave sirup, hvidvinseddike, sojasauce, olie, havsalt og en smule revet appelsinskal. Lad mock duck stykkerne lægge i marinaden et par timer – gerne natten over i køleskabet.
  • Steg på en pande ved middel varme i ca. 10-15 minutter. Retten er nu klar til, at blive serveret som tilbehør til grønne retter. F.eks. til Mortens aften eller i juletiden.

Noter

Mock Duck på dåse kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder og normalt til under 20 kr per dåse. 
4 Comments
    1. Hej Laura
      Ja det tror jeg godt du kan, men måske det vil blive lidt tørt når det ikke bliver tilberedt med vædde fra en marinade det kan simre i.
      Du må prøve dig frem 🙂
      De bedste hilsner
      Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.