Mock duck – imiteret and – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Mock duck – imiteret and

Mock duck, imiteret and, seitan, hvedekød – kært barn har mange navne. Det fremstilles af mel med et ekstra højt proteinindhold. Dejen skylles og stivelsen vaskes ud. Tilbage har man proteinet, som koges og resultatet bliver en næsten kød lignede konsistens. Mock duck kan købes på dåse i asiatiske supermarkeder. 

mockduck

Denne opskrift er til 4 personer

2 dåser mock duck (nettovægt er ca. 280 gram per dåse)

3 spsk. hoisin sauce (kan købes i de fleste større supermarkeder)

3 spsk. mørk agave sirup

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. sojasauce

1 spsk. olie

1 tsk. havsalt

Lidt fintrevet økologisk appelsinskal

Sorter vandet fra dåserne. Bland hoisin sauce, agave sirup, hvidvinseddike, sojasauce, olie, havsalt og en smule revet appelsinskal. Lad mock duck stykker lægge i marinaden et par timer – gerne natten over i køleskabet.

Steg på en pande ved middel varme i ca. 10-15 minutter. Retten er nu klar til, at blive serveret som tilbehør til grønne retter. F.eks. til Mortens aften eller i juletiden.

 

10843863_395450927296037_2026732052_n

3 Comments
    1. Hej Laura
      Ja det tror jeg godt du kan, men måske det vil blive lidt tørt når det ikke bliver tilberedt med vædde fra en marinade det kan simre i.
      Du må prøve dig frem 🙂
      De bedste hilsner
      Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.