• Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Madblog med grøntsagerne i fokus.

  • Forside
  • Om mig
    • Om mig
    • Omtale
  • Mine kogebøger
  • Bolig
  • Inspiration
    • Rejser
  • Opskriftsindex
  • Kontakt
    • Om Englerod & Reklamepolitik

26. november 2014

Rødvinssauce

Sauce eller sovs? Same same different name. En sovs lavet på grøntsager, et alternativ til en opbagt sovs og stadig cremet og lækker. Den kan laves på forhånd og fryses ned, det gør jeg blandt andet selv juleaften, da jeg ikke får tid til at stå i køkkenet i flere timer. God fornøjelse!

10449038_919213164770291_1194894448_n

Opskrift til 4-6 personer

2 små gulerødder

100 g champignon

2 stænger bladselleri

1 løg

2 fed hvidløg

2 dl rødvin

1 tsk timian

salt og peber

1-2 laurbærblade

2 spsk ribs gelé

2,5 dl plantefløde (soja eller havre)

2 spsk sojasauce

1 spsk citronsaft

Kulør

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Hak gulerødder, champignon, bladselleri, løg og hvidløg fint og hæl i et ovnfast fad. Hæld halvdelen af rødvinen over grøntsagerne. Drys med timian, salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 15 minutter.

Hæld de de bagte grøntsager i en mellemstor gryde sammen med resten af rødvinen og et par laurbærblade. Lad det hele koge godt i ca. 20 minutter. Tag laurbærblade fra og blend grøntsagerne og vinen grundigt med en stavblender.

Tilsæt ribs gelé, plantefløde, sojasauce og citron saft og lad det nå kogepunktet under omrøring. Tilsæt en smule kulør lidt efter lidt for at få den ønskede brune farve. Smag til igen med salt, peber og citronsaft.

Server saucen til traditionel julemad, se flere opskrifter i kategorien GRØN JUL.

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Dressinger mm., Grøn jul Tagged With: mælkefri, rødvinssauce, vegansk sauce

Se også:

Æggefri Panering; Ovnbagte Rodfrugt Nuggets

Sød smoothiebowl med bær og acaipulver

Kødfri enchiladas med glutenfri pandekager

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
Johanne Mosgaard

Mit navn er Johanne og dette er min madblog Englerod. Her deler jeg min passion for lækker grøntsagsmad. Læs mere...

Bestil min kogebog

Bestil min kogebog

Følg med på Facebook

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

En farverig madplan – til dig der elsker grøntsager

Bogtrailer for min kogebog

NYHEDSBREV

Footer

Instagram

Copyright© 2019 · Englerod.dk

Jeg anvender cookies for at sikre, at jeg giver dig den bedst mulige oplevelse af min hjemmeside. Hvis du fortsætter med at bruge dette site, vil jeg antage at du er indforstået med det.Ok