Vegansk risalamande – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Vegansk risalamande

Mælkefri risalamande lavet på en risengrød der er baseret på mandelmælk. Den cremede risengrød blandes op med en piskbar “flødeskum”. Jeg bruger en mælkefri fløde der er baseret på ris, men du kan også sagtens bruge en sojabaseret, hvis du spiser sojaprodukter. Bare fordi du ikke spiser mælkeprodukter, skal du selvfølgelig ikke undvære den traditionelle juledessert og det er nemmere end du tror, at lave den mælkefri. 

5 from 1 reviews
Vegansk ris a la mande
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Min version af en vegansk ris a la mande der både kan laves med eller uden soja.
Af:
Opskrift til: 6 personer
Ingredienser
  • 1 portion risengrød
  • 2 vaniljestænger
  • 150 g smuttede og hakkede mandler
  • 3-4 dl piskbar riscreme (reklamelink) eller piskbar sojafløde*
  • Evt. ekstra vanilje og agavesirup
  • Til servering: kirsebærsauce
Fremgangsmåde
  1. Hvis du laver risengrøden udelukkende med formål, at lave ris a la mande. Følger du blot min opskrift på risengrød, men koger kornene fra de to vaniljestænger med i grøden.
  2. Stil grøden i køleskabet og lad den blive HELT kold før du fortsætter.
  3. Rør de smuttede og hakkede mandler sammen med den kolde risengrød.
  4. Tilsæt nu vaniljekorn, hvis du ikke allerede har kogt dem med i grøden.
  5. Pisk riscreme eller sojafløde til en luftig creme.
  6. Tilsæt den piskede creme til grøden lidt efter lidt indtil det får den ønskede konsistens.
  7. Smag nu din grød til med ekstra vanilje. Ønsker du en sødere ris a la mande kan du tilsætte lidt lys agavesirup eller sukker.
  8. Opbevar din ris a la mande på køl indtil servering.
  9. Server med varm kirsebærsauce.
Noter
*Du kan købe sojabaserede piskefløder i de fleste større supermarkeder af mærket Alpro. Ønsker du en sojafri variant kan du bruge risflødeskum. Risflødeskum finder du under mærket Soyatoo af navnet riscreme og forhandles hos de fleste helsebutikker.
 

2 Comments
  1. Som ny udklækket veganer, så er din blog en rigtig god igangsætter til en ny verden med massere af nem inspiration.
    Tak for en super god og brugervenlig blog.

    Mange oktober hilsner her fra.

    1. Hej Zenia
      Tusind tak for din søde besked og hvor dejligt du har gavn af mine opskrifter. Rigtig god fornøjelse med at lave lækker grøn mad 🙂
      De bedste hilsner
      Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.