De fleste kan lide chokolade og denne kage er ret simpel og lækker. Chokolademuffins med en frosting af, ja du læste rigtigt, avocado. Jeg er egentlig ikke selv den store kagespiser, men det sker da at jeg eksperimenterer med kage i ny og næ. Når jeg gør, er jeg ikke vild med at kagen er for sød, ønsker du en sødere kager tilsættes blot lidt mere til opskriften.
Dette opslag indeholder affiliate links til Helsehelse.dk
Denne opskrift giver ca. 7-8 muffins
Chokolade Muffins
1 moden banan
1 dl plantemælk, f.eks. mandelmælk eller rismælk
1 dl rapsolie
En sjat rom (kan undlades)
1 dl agavesirup
50 gram kokossukker
100 gram hvedemel
3 spsk. usødet kakaopulver
1 tsk. bagepulver
Evt. 100 gram mørk chokolade eller cacao nibs for ekstra forkælelse
Start med at mose eller blende bananen sammen med plantemælk, rapsolie, rom og sirup. I en skål for sig blandes alle de tørre ingredienser. Sigt nu alle de tørre ingredienser i skålen med de våde, og rør det hele godt sammen – brug gerne et piskeris for at gøre dejen luftig.
Fordel dejen i muffinforme, fyld dem ca. halvt op. Bag nu kagerne i ca. 15-17 minutter ved 175 grader over og under varme (brug ikke varmluft, da dine kager vil blive skæve). Stik gerne en gaffel igennem, er der ikke våd dej på gaflen, er dine kager færdige.
Lad kagerne køle helt af, inden frostingen sprøjtes på.
Avocado-Chokolade Frosting
3 modne avocado
1 dl agavesirup
2 spsk. usødet kakaopulver
1/2 tsk. vaniljepulver el. en halv vaniljestang
1 knivspids salt
Frysetørrede hindbær
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor, i en minihakker eller i en skål med en stavblender. Smag til med kakao og sirup.
Hæld frostingen på en sprøjtepose og dekorer dine muffins. Pynt med frysetørrede hindbær.
Sikke en god opskrift!