Vegansk mad i Østrig

Velkommen til landet, hvor du kan finde vegansk mad i alle dagligvarebutikker, hvor alle restuaranter har vegetariske/veganske muligheder og hvor veganisme er blomstrende i stor grad. Man kan ikke blive andet end positivt overrasket, når man som veganer kommer fra Danmark og til et land som Østrig. Veganske varer findes i selv de mindste supermarkeder og resturanterne har styr på, hvad en veganer spiser og ikke spiser.

Vi er netop kommet hjem fra en uges ferie i Østrig. Vi befandt os det meste af tiden i bjergene, mere præcist boede vi i byen Bad Mitterndorf på Hotel Grimmingblick. Jeg havde mailet til hotellet i forvejen, og spurgt om de havde mulighed for at lave vegansk mad til min kæreste og mig. Det var intet problem og hotellet lovede, at vi kunne få vegansk mad til morgenmad og aftensmad. Som lovet fik vi serveret vegansk mad hver dag, vi var skeptiske i starten, men hotellet havde fuldstændig styr på, hvad der var vegansk og hvad der ikke var. I de lokale dagligvarebutikker fandt vi en masse veganske varer; vegansk ost, “kød”pålæg, spreads, hummus mm., de fleste varer havde et “V” for Vegan mærke, så det var nemt at finde varerne, selv om man ikke kunne gennemskue den tyske varedeklaration.

På vej hjemad havde vi en halv dag i Wien. Min kæreste og jeg besluttede os for, at lave en hurtig vegansk sightseeing med hjælp fra App’en fra Happy Cow. Vi tog forbi det veganske supermarked Veganz, forskellige helsebutikker, smagte vegansk is mm. Guiden var super god til, at vise os veganske muligheder ud fra, hvor vi befandt os – så det kan varmt anbefales, at downloade den, hvis man skal rejse til en større by.

Jeg må indrømme, at jeg er noget imponeret over, hvor let det er at leve som veganer i Østrig. Det var nemt selv i en lille by, hvor vi befandt os og i Wien var det endnu nemmere. Østrig kan varmt anbefales som et vegan-venligt land.

Mad på hotellet:

Nogle af de retter vi fik serveret på hotellet. Til morgenmad var der sojamælk og sojayoghurt tilgængeligt til os. Deruover var der masser af frisk frugt, muesli, havregryn, nødder osv. Til aftensmad var der salatbar og nogle dage også en seperat forret. Alle dage fik vi serveret en vegansk hovedret, her vi fik blandt andet retter med tofu, couscous, grøntsager, ris, suppe , sojaflødesovs, indbagte tomater, pommes frites osv. Til dessert fik vi flere dage Alpro budding eller frisk frugt – ikke en imporende dessert, men det var for min skyld heller ikke nødvendigt.

IMG_20140722_185055 IMG_20140722_185030 IMG_20140718_091034 IMG_20140715_210733

Vegansk udvalg i de lokale dagligvarebutikker; Spar og Billa

I de små supermarkeder havde de udover grøntafdeling et stort udvalg af plantemælk, vegansk ost, tofu, spreads, veganske burgere, sojagranulat, spreads, budding – de havde alt, hvad man havde brug for.

IMG_20140719_130516 IMG_20140719_230102 IMG_20140715_211159

En halv dag i Wien:

Det veganske supermarked Veganz som netop er åbnet i Wien. Der kommer et seperat blogindlæg om denne butik

IMG_20140721_223250 (1)

Et smut forbi en juicebar, hvor de også serverede veganske sandwiches og salater.

IMG_20140722_190144

Et skilt der hang på døren til en restaurant – det var muligt at gøre alle retter veganske

IMG_20140722_190211

I Wien ligger der helsebutikker og økologiske supermarkeder overalt. Her var det også rigtig nemt, at finde veganske varer, bade tørvarer, men også varer på køl. Derudover havde de også veganske skønhedsprodukter.

pic20140723100535

Veganista

Vegansk is shop med den skønneste is. Isene var lavet på forskellige slags plantemælk. Vi prøvede brownie, cookies og kokos – de smagte fantastisk.

10251355_756375224415025_1234082456_n

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.