Peanutbutter Pasta med Tofu

Er du fan af peanutbutter? Det er jeg. Peanutbutter har en utrolig lækker og cremet smag i en pastaret som denne og sammen med barbecue og chili, er det en perfekt kombination. Jeg kan ikke skjule, at dette er en kaloriebombe, men for mig er det den perfekte af slagsen. Det er nemlig en ret fuld af energi, og den kan f.eks. være perfekt til sportsudøveren, der skal præstere. Eller du kan spise den af samme grund som mig: Bare fordi du elsker peanutbutter.

Denne opskrift er til 4 personer

400 gram fuldkornspasta pasta*

1 rødløg

2 røde peberfrugter

200 gram champignon

200 gram fast tofu eller kogte kikærter

1 spsk. oliven- eller rapsolie

3-4 spsk. peanutbutter

400 ml vand

3 spsk. barbecuesauce

1 håndfuld soltørrede tomater

1 håndfuld peanuts

1-2 tsk. røget paprika

Salt og peber

Chilisovs efter smag

*For glutenfri version bruges glutenfrit pasta

Pasta koges efter pakkens ansvisning. Imens snittes champignon, rødløg og peberfrugter fint og tofu skæres i tern og det hele steges i en wok i en smule olie – alternativt kan kikærter bruges i stedet. Når tofuen er gyldenbrun på de fleste sider tilsættes peanutbutter og barbecuesauce sammen med vand lidt efter lidt, imens der røres godt i retten.

Hak soltørrede tomater fint, og tilsæt dem til retten sammen med peanuts. Smag til med krydderier og chilisovs. Til sidst tilsættes den kogte pasta, og det røres godt sammen med saucen og grøntsagerne. Lad det hele simre et par minutter.

Server retten med frisk salat.

Fotograf Lykke Rump
2 Comments
  1. Mmm, det lyder så lækkert – det skal jeg helt klart prøve ? Med chilisovs menes der så sød chilisovs eller fx. sriracha? Tak på forhånd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.