Nem hverdagsret: One-pot-pasta med fuldkornspasta og grønne linser
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem og velsmagende hverdagsret der mætter. Denne opskrift giver en stor portion, hvis du skulle have noget til overs er det også lækkert, at tage med til frokost næste dag, eller aftensmad dagen efter. Du kan også halvere portionen.
Af:
Opskriftstype: Hverdagsmad
Opskrift til: til 4-5 personer + rester
Ingredienser
  • 200 g champignon
  • 2 små rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 2 tsk paprika
  • 800 g hakkede tomater (f.eks. fra dåse)
  • 8 dl vand
  • 500 g fuldkornspasta, f.eks. spaghetti
  • 480 g kogte grønne linser (svarer til to dåser drænede)
  • 200 g spinat
  • Havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Vegansk parmesan-alternativ til servering
Fremgangsmåde
  1. Hak champignon, rødløg og hvidløg og hæld det i en gryde. Tilsæt bouillon og paprika.
  2. Hæld de hakkede tomater og vand i gryden og tænd for blusset. Kog grydens indhold op, tilsæt fuldkornspasta og luk låget på gryden. Lad det stå og simre ved middel varme i 10-12 minutter (afhængig af pastaens kogetid). Smag til om pastaen er kogt færdig.
  3. TIlsæt de kogte grønne linser, bruger du linser fra dåse, skal de blot drænes og skylles først. Til sidst tilsættes spinat lidt efter lidt. Når spinaten er svundet ind smages retten til med salt og peber, husk at bouillon indeholder salt, så det er måske ikke nødvendigt med så meget salt.
  4. Retten er nu klar til at blive serveret. Jeg serverer det gerne med friskrevet vegansk parmesan fra Violife (fås i større supermarkeder).
Recipe by Sunde og plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/07/12/one-pot-pasta/