Cremet pastasauce med peberfrugter og paprika

En nem og lækker hverdagsret der kan laves på under 20 minutter (medmindre du altså laver hjemmelavet pasta). Saucen kan både bruges til pasta, ris, quinoa eller som dressing til en pasta- eller kartoffelsalat, den smager nemlig både godt varm og kold. 


Cremet pastasauce med røde peberfrugter og paprika
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
Ingredients
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 rødløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk soltørrede tomater
  • 1 tsk stærk paprika
  • 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde, f.eks. havre- eller sojafløde
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • <b>Til servering</b>
  • 200 g champignon
  • 500 g pasta, f.eks. frisk fettuccine (se opskrift på vegansk frisk pasta i min kogebog Grønskolling)
  • Frisk basilikum
Instructions
  1. Skær løg og peberfrugter i grove stykker.
  2. Varm en pande med olie og svits de hakkede løg og peberfrugter til de er godt brunede.
  3. Hæld de stegte grøntsager, soltørrede tomater og paprika i en blender og blend det godt igennem.
  4. Tilsæt madlavningsfløde, rigeligt friskkværnet peber og lidt salt.
  5. Blend igen og smag til med ekstra paprika, peber og salt.
  6. Kog pasta efter pakkens anvisning. Har du lavet hjemmelavet frisk pasta, skal det koges i 2-3 minutter i letsaltet vand.
  7. Skær champignon i små stykker. Brug panden fra tidligere og steg dem godt igennem.
  8. Hæld vandet fra pastaen og hæld det på panden med champignon.
  9. Hæld nu din sauce over retten og lad det simre kortvarigt.
  10. Pastaretten er nu klar til at blive serveret med frisk basilikum.

 

1 Comment
  1. Hej Johanne,

    Denne ret ser SÅ lækker ud, og jeg vil rigtig gerne lave den til aftensmad i aften.
    Desværre bryder jeg mig ikke om champignon. Hvordan vil du så foreslå, at jeg laver den sidste del af retten? Kan de evt. erstattes?

    God dag.
    Hilsen Kathrine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.